Hollands Kroon - week 16 - ontwerp-omgevingsvergunning voor het vestigen van een melkschapenhouderij en het bouwen van een stal, Paadje 1 te Nieuwe Niedorp

Logo Hollands Kroon

Omschrijving: ontwerp-omgevingsvergunning voor het vestigen van een melkschapenhouderij en het bouwen van een stal welke met een coordinatieregeling samen met een ontwerpbestemmingsplan wordt

Adres: Paadje 1 Nieuwe Niedorp

Kenmerk: Z-225441

Datum besluit: 15 april 2019

­

 

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders.

Grondslag: artikel 3.31 Wro, artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht

Onderwerp: coördinatiebesluit ontwerpwijzigingsplan en ontwerpomgevingsvergunning bouwen

Plangebied: Paadje 1, Nieuwe Niedorp

Doel plan: het vestigen van een melkschapenhouderij en het bouwen van een stal

Zaaknummer: Z-225441

IMRO identificatienummer: NL.IMRO.1911.BPBG2010hz09-on01

 

Coördinatieregeling

Het college van Hollands Kroon heeft op 9 april 2018 besloten om voor de vestiging van een melkschapenhouderij en het bouwen van een stal op het adres Paadje 1 in Nieuwe Niedorp, de gemeentelijke coördinatieregeling als bedoeld in artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen. Bij toepassen van deze regeling worden procedures in verband met het realiseren van het project, gestroomlijnd en gelijktijdig bekendgemaakt. Ook staat er na de definitieve besluitvorming één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Met toepassing van de coördinatieregeling leggen burgemeester en wethouders van Hollands Kroon de ontwerpbesluiten voor vaststelling van het ontwerpwijzigingsplan “Paadje 1 Nieuwe Niedorp” en de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage. De omgevingsvergunning ziet op de activiteiten Bouwen en omgevingsvergunning Beperkte Milieutoets.

 

Omschrijving ontwikkeling/plangebied

Het plangebied betreft het perceel Paadje 1 in Nieuwe Niedorp. Hier wordt een melkschapenhouderij gevestigd. In de huidige situatie is een agrarisch bedrijf op dit adres gevestigd.

Voor de vestiging van het bedrijf is een wijzigingsplan opgesteld. De omgevingsvergunning ziet op feitelijke uitvoering van hetgeen het wijzigingsplan mogelijk maakt.

 

Procedure

Alle relevante stukken en ontwerpbesluiten worden gelijktijdig voor zes weken ter inzage gelegd. Er kunnen door iedereen zienswijzen worden ingediend. Na afloop van die periode en behandeling van eventuele zienswijzen zal definitief worden besloten op het initiatief en staat er nog één beroepsmogelijkheid open tegen de besluiten, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In principe staat het beroep dan alleen nog open voor diegenen, die ook tijdig een zienswijze hebben ingediend.

 

Zienswijzentermijn

U kunt de ontwerpomgevingsvergunning met ingang van 18 april 2019 inzien. De ontwerpomgevingsvergunning met bijbehorende stukken kunt u opvragen via vergunningen@hollandskroon.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 321 5000.

 

Met ingang van 19 april 2019 kunt u gedurende een termijn van zes weken uw zienswijzen mondeling of schriftelijk indienen.

Schriftelijk

Stuur uw zienswijzen naar het college van burgemeester en wethouders van gemeente Hollands Kroon, Postbus 8, 1760 AA Anna Paulowna. Vermeld in uw brief als onderwerp “Paadje 1 Nieuwe Niedorp”.

Mondeling

Voor het mondeling kenbaar maken van zienswijzen kunt u een afspraak maken met het team RO via telefoonnummer 088 321 5000. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Naar boven