Verkeersbesluit opheffen laad- en losplaats Kerkstraat

Logo Vaals

 

Gemeente Vaals

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994

 

Bewoners van de Kerkstraat hebben aandacht gevraagd voor het gebruik van de laad- en losplaats in de Kerkstraat ter hoogte van Kerkstraat 42. De betreffende strook is deels gelegen in het verlengde van het trottoir en deels op de rijstrook van de Kerkstraat. In het geval het vak gebruikt wordt, wordt de doorgang voor voetgangers op het trottoir belemmerd en zijn deze genoodzaakt om of de straat over te steken of van de rijbaan gebruik te maken. Deze situatie doet zich ook voor als in de avonduren het vak gebruikt mag worden om te parkeren.

BESLUIT

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering:

Uit het oogpunt van het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, is het gewenst de laad- en losplaats in de Kerkstraat ter hoogte van nr. 42 op te heffen.

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders tot :

- het verwijderen van de gelegenheid voor het onmiddelijk laden en lossen van goederen aan de Kerkstraat ter hoogte van 42 middels verwijdering van bord E7 van bijlage 1 van het reglement verkeersregels en verkeerstekens.

 

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie.

Gemeente Vaals 8 januari 2019

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Vaals

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Overeenkomstig het bepaalde in artikel 7:1 juncto 6:4 van de algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belangen is getroffen binnen 6 weken ingaande de dag na bekendmaking van dit besluit hiertegen een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Vaals, postbus 450, 6290 AL Vaals. Het bezwaarschrift dient ondertekend te zijn en dient ten minste te bevatten:

- naam en adres van de indiener;

- de dagtekening;

- een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt;

- de gronden van bezwaar.

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de president van de rechtbank te Maastricht, sector Bestuursrecht (postbus 1988, 6201 BZ Maastricht) verzoeken een voorlopige voorziening te treffen, indien de indiener van het bezwaarschrift van mening is dat onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

 

Naar boven