Reparatiebesluit Omgevingsplan Buitengebied Boekel 2016

Logo Boekel

De gemeenteraad van Boekel heeft op 4 april 2019 het bestemmingsplan “Boekel. Reparatieherziening Buitengebied 2016” (met IDN-code: NL.IMRO.0755.OP2016Reparatiepl‐VA01) vastgesteld.

Plangebied

Het plangebied komt overeen met het plangebied van het op 22 februari 2018 vastgestelde bestemmingsplan “Omgevingsplan Buitengebied Boekel, 2016” (het moederplan). Het betreft het overgrote deel van het buitengebied van de gemeente Boekel.

Crisis- en herstelwet

Het gaat om de reparatie van enkele onderdelen uit het eerder vastgestelde moederplan dat onder de Crisis- en herstelwet, artikel 7c van het daarbij behorende Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet, 11e tranche tot stand is gekomen. Het reparatiebesluit valt derhalve ook onder diezelfde Crisis- en herstelwet. De 11e tranche van dit besluit is op 14 juli 2016 in werking getreden.

Inhoud van het Reparatiebesluit en –plan

Met dit reparatiebesluit en –plan wordt tegemoetgekomen aan enkele geconstateerde gebreken en omissies in het eerder vastgestelde moederplan. Vooruitlopend op de definitieve afhandeling van de beroepsprocedure heeft de raad besloten deze evidente gebreken en omissies te repareren. Er is geen reden om op die onderdelen het eerdere vaststellingsbesluit in stand te houden. De gerepareerde onderdelen van het plan zijn de volgende:

  • 1.

    Correctie van bouw- en functievlakken voor bestaande gebouwen aan Elzen 6a

  • 2.

    Opnemen van afwijkende maatvoering voor bestaande kassen aan Grote Baan 6

  • 3.

    Correctie van per abuis gedeeltelijk vervallen bouwvlakken en bijhorende regels aan Hoekstraat 6 en 8 i.v.m. vestiging van de ‘familiestal’

  • 4.

    Correctie van per abuis vervallen bouwvlak en -regels voor het bouwen van ‘bedrijfs- of dienstwoningen’ aan Statenweg 19a

  • 5.

    Correctie van bouw- en functievlakken en opnemen bijhorende regels aan Telefoonstraat 8

  • 6.

    Correctie van functievlakken en bouwregels voor groepsaccommodatie aan Voskuilenweg 19

  • 7.

    Correcties van enkele verwijzingen in de regels voor houtopstanden

  • 8.

    Aanpassing van formuleringen ten aanzien van gasleidingen en windturbines in de regels

  • 9.

    Aanpassing van formuleringen ten aanzien van kwetsbare objecten bij de meldingsregeling voor functieverandering

  • 10.

    Verwijdering van een passage in de regels voor mestbewerking in artikel 6.2

  • 11

    Correctie van de formulering in artikel 84 naar ‘(middel)lange termijnvisie’

  • 12

    Correctie van de formulering in artikel 75 om platte daken bij dakkapellen rechtstreeks te regelen

 

Terinzagelegging

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 25 april 2019 gedurende zes weken (tot en met 05 juni 2019) tijdens openingstijden voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie op het gemeentehuis van Boekel, St Agathaplein 2 te Boekel. Gedurende deze beroepstermijn kunnen de stukken eventueel ook op afspraak worden ingezien. Neem hiervoor altijd eerst contact op met de publieksbalie.

 

De stukken kunnen tevens worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl (IDN-code: NL.IMRO.0755.OP2016Reparatiepl‐VA01) en de gemeentelijke viewer voor het Omgevingsplan, http://boekel.crotec-omgevingsplan.nl/.

 

Beroep

Tegen het reparatie- ofwel vaststellingsbesluit en de repareerde onderdelen van het bestemmingsplan met verbrede reikwijdte kan gedurende de genoemde beroepstermijn beroep worden ingesteld door belanghebbenden die bezwaren hebben tegen de gerepareerde onderdelen. Beroep indienen tegen onderdelen die geen deel uitmaken van dit reparatiebesluit is niet mogelijk.

 

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het (onderdeel van het) besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn.

 

Als tijdens de beroepstermijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treed het bestemmingsplan niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet ook worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Aan deze procedures zijn griffiekosten verbonden.

 

Beroep onder toepassing van de Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet, afdeling 2 van hoofdstuk 1 van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift meteen moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

Boekel. 24 April 2019

 

Naar boven