Verkeersbesluit voor de tijdelijke verkeersmaatregelen t.g.v. Koningsdag 2019.

Logo Baarn

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BAARN,

VASTSTELLEN BEVOEGDHEID.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT.

 

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994, het mandaatbesluit van het college van burgemeester en wethouders van 18 december 2018 en het ondermandaatbesluit MAN 2019-2008 is de medewerker beleidsontwikkeling verkeer gemandateerd dit verkeersbesluit te nemen.

 

 

In overleg met het Oranjecomité Baarn is besloten het voor bestuurders afgesloten gebied rondom de festiviteiten te vergroten om daarmee de veiligheid binnen dat gebied beter te kunnen borgen.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van het bepaalde in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer kan het bevoegd gezag onder bepaalde omstandigheden tijdelijke verkeerstekens plaatsen of tijdelijke maatregelen uitvoeren. Indien de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregel van kortere duur is dan vier maanden, behoeft geen verkeersbesluit te worden genomen. Onder de gegeven omstandigheden wordt dit thans wel nodig geacht.

 

Motivering

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade is het gewenst om op Koningsdag 2019 de wegen in Baarn binnen de ring Prins Hendriklaan, Nieuw Baarnstraat, Eemnesserweg, Dalweg, Kerkstraat, Faas Eliaslaan, Javalaan, Nicolaas Beetslaan en Vondellaan door middel van het plaatsen van bord C1 –verboden voor bestuurders- van bijlage I van het Rvv-1990 verboden te verklaren voor alle bestuurders. Zie tekening in de bijlage. Voor Lage Vuursche geldt dat de Dorpsstraat tussen de aansluitingen Eikenlaan en Koudelaan gevrijwaard dient te blijven van bestuurders.

 

Op Koningsdag 2019 worden de festiviteiten, georganiseerd door het Oranjecomité van Baarn, veelal gehouden op de openbare weg in het centrum van Baarn.

Deze festiviteiten worden druk bezocht door bezoekers die veelal lopend van de wegen in het centrum van Baarn gebruik maken. Voor de veiligheid van die bezoekers is het ongewenst dat bestuurders gedurende diezelfde periode van die wegen gebruik maken. Ten behoeve van het bereikbaar houden van het centrum voor hulpdiensten is het daarnaast mede noodzakelijk dat bepaalde wegen vrij gehouden worden van geparkeerde voertuigen. Er zijn rondom het centrum voldoende alternatieve routes beschikbaar voor het verkeer.

In Lage Vuursche worden de door bezoekers druk bezochte festiviteiten eveneens op de openbare weg gehouden. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk. Voor hulpdiensten is een alternatieve route beschikbaar.

Op de meest cruciale locaties worden naast de geplaatste afzettingen verkeersregelaars ingezet.

 

 

OVERLEG

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met het regionaal politiekorps Utrecht.

 

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders,

I Op zaterdag 27 april door middel van het plaatsen van bord C1 –verboden voor bestuurders- van bijlage I van het RVV-1990 verboden voor bestuurders te verklaren:

  • De Stationsweg, de weggedeelten tussen de aansluiting Prins Hendriklaan en de Brink, Kettingweg, Bosstraat, Eemstraat, Hoofdstraat, Brink, Eemnesserweg, het weggedeelte tussen de aansluiting Veldstraat en Brink, Laanstraat, Nieuwstraat, Teding van Berkhoutstraat, Spoorstraat en Koningsweg, het weggedeelte tussen de Prins Hendriklaan en de Stationsweg.

II Op zaterdag 27 april 2019 van 06:00 tot 18:00 uur door middel van het plaatsen van bord C1 – verboden voor alle bestuurders- van bijlage I het RVV-1990 verboden voor alle bestuurders te verklaren:

  • Dorpsstraat te Lage Vuursche tussen de aansluitingen Koudelaan en Eikenlaan.

 

 

 

 

Baarn, 11 april 2019

burgemeester en wethouders van Baarn,

namens dezen de teammanager Beheer Ruimte/Omgeving

voor deze,

medewerker beleidsontwikkeling verkeer

dit besluit is elektronisch aangemaakt en daarom niet ondertekend.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop het besluit is gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn.

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, afdeling bestuursrecht, o.v.v. voorlopige voorzieningen Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 088-36 20000).

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden

 

 

 

.

 

Naar boven