Bestemmingsplan ‘Zernike Campus Groningen’

Logo Groningen

Voor Zernike Campus Groningen is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het onderwijsgedeelte en het bedrijvengedeelte van de campus. Aanleiding voor het nieuwe bestemmingsplan is de Stedenbouwkundige visie Zernike Campus Groningen, vastgesteld in 2015. Volgens deze visie moeten de beide gebiedsdelen worden geïntegreerd tot één campus met een menging van onderwijs en bedrijven. Het bestemmingsplan ‘Zernike Campus Groningen’ voorziet hierin.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Zernike Campus Groningen’ ligt met ingang van 18 april 2019 gedurende zes weken ter inzage bij het gemeentelijk Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1, op werkdagen van 9.00 uur tot 13.00 uur, van 14.00 tot 17.00 uur uitsluitend op afspraak. Op dit adres zijn exemplaren van het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken tegen betaling verkrijgbaar.

Het ontwerpbestemmingsplan is ook in te zien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer is NL.IMRO.0014.BP555ZernikeCampus-ow01. De pdf-bestanden van het bestemmingsplan en bijbehorende stukken zijn te vinden op de website gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen onder ‘Actuele bestemmingsplannen’.

In het ontwerpbestemmingsplan zijn onder meer naar aanleiding van de inspraak enkele wijzigingen aangebracht ten opzichte van het voorontwerpbestemmingsplan, dat voor inspraak ter inzage heeft gelegen van 13 september tot en met 10 oktober 2018.

Vanaf 18 april tot en met 29 mei 2019 kan iedereen naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze kan worden gestuurd naar Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Het is ook mogelijk een zienswijze in te dienen via de website gemeente.groningen.nl/projecten-en-bestemmingsplannen. Dit kan uitsluitend door gebruik te maken van het webformulier ‘Online zienswijze indienen’, dat zich bevindt bij het bestemmingsplan op de pagina ‘Actuele bestemmingsplannen’. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt met Ruimtelijk Beleid & Ontwerp, tel. (050) 367 82 55.

 

Gemeente Groningen, 17 april 2019

Naar boven