Kennisgeving besluit op m.e.r.-aanmeldingsnotitie

Logo Raalte

Op 5 oktober 2018 hebben wij een m.e.r.-aanmeldingsnotitie ontvangen van het melkveebedrijf Overmars & IJsselzuivel-Diary, voor de locatie gevestigd op het perceel Reuveldsweg 4 en 4a te Broekland (kadastraal bekend als gemeente Raalte, sectie N, nummer 350).

Het betreft hier een activiteit die betrekking heeft op meer dan 200 melkkoeien. Ten opzichte van de huidige vergunde situatie wordt in de nieuw te bouwen rundveestal het stalsysteem gewijzigd en het aantal melkkoeien met 8 uitgebreid. De huisvesting voor de pasgeboren kalveren wordt uitgebreid met 35 iglo’s.

Geconcludeerd is dat, rekening houdend met de omstandigheden die in bijlage III bij de EEG-richtlijn milieueffect beoordeling zijn aangegeven, voor de voorgenomen activiteit geen sprake is van bijzondere omstandigheden die kunnen leiden tot belangrijke nadelige milieugevolgen.

Op 27 november 2018 hebben wij besloten dat een milieueffectrapport niet noodzakelijk is.

Dit besluit is noodzakelijk in verband met de nog door initiatiefnemer in te dienen aanvraag voor een omgevingsvergunning en wordt aangemerkt als een beslissing ter voorbereiding van een besluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedure van het uiteindelijke besluit, te weten de aanvraag omgevingsvergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De stukken liggen met ingang van 18 april 2019 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Raalte. Voor het inzien kunt u een afspraak maken bij het KlantContactCentrum, bel hiervoor met 0572-347 799 elke werkdag tijdens openingsuren.

Naar boven