Bekendmaking verlenen omgevingsvergunning voor een appartementencomplex ten behoeve van zorginstelling Radar, Noorderkroon II

Logo Brunssum

Burgemeester en wethouders van Brunssum maken bekend dat op 17 april 2019 een omgevingsvergunning is verleend voor het oprichten van een appartementencomplex op de hoek Kennedylaan / Europalaan (Noorderkroon fase II).

Het betreft hier een zorgcomplex met 32 sociale huurwoningen, bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. De woningen worden gerealiseerd in samenspraak met zorgstichting Radar en de woningen dienen als vervanging van de nog te slopen woonvorm “Bexhoes” in Brunssum.

De betreffende aanvraag is in strijd met de beheersverordening “Woongebied”. Aan het bouwplan is medewerking verleend middels toepassing van de uitgebreide omgevingsvergunningprocedure ingevolge artikel 2.12, eerste lid, onder a sub 3 Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Op 11 december 2018 heeft de gemeenteraad besloten om een verklaring van geen bedenkingen niet nodig te achten bij toepassing van de uitgebreide omgevingsvergunningprocedure ten behoeve van dit bouwplan.

Op 17 april 2019 hebben burgemeester en wethouders tevens hogere waarden ingevolge de artikelen 76, 77 en 110a jo artikel 83 van de Wet geluidhinder vastgesteld. Dit besluit wordt op 17 april 2019 middels een separate publicatie bekendgemaakt.

Burgemeester en wethouders hebben tevens toepassing gegeven aan artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en dit betekent dat de vergunning terstond na bekendmaking in werking treedt. Hieruit volgt dat vanaf dat moment met de bouwwerkzaamheden mag worden begonnen.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning (inclusief de ruimtelijke onderbouwing en de daarbij behorende bijlagen) ligt met ingang van 18 april 2019 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage. Deze stukken kunnen gedurende de openingstijden worden ingezien bij de Gemeentewinkel aan het Lindeplein 1 te Brunssum. U kunt hiertoe een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

De ruimtelijke onderbouwing kunt u bovendien raadplegen via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.0899.OvNoorderkroon-VA01.

Indienen beroepschrift bij de Rechtbank

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen 6 weken na de dag van de terinzagelegging van de verleende omgevingsvergunning (vanaf 19 april t/m 30 mei 2019) hiertegen een beroepschrift indienen bij de rechtbank Limburg, sector Bestuursrecht (Postbus 950, 6040 AZ Roermond).

U kunt ook digitaal beroep instellen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Er kan echter géén beroep worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijzen gedurende de ontwerpfase naar voren heeft gebracht.

Het beroepschrift dient ondertekend te zijn en tenminste te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld;

d. de gronden van het beroep.

Tevens kan op grond van het bepaalde in artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Limburg worden verzocht een voorlopige voorziening (waaronder schorsing) te treffen, indien onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist.

Hoe u precies beroep kunt instellen tegen deze beslissing kunt u lezen in de folder "Bezwaar en beroep tegen een beslissing van de overheid", die u kunt aanvragen bij de afdeling Algemene en Juridische Zaken, tel. 045-5278539.

Brunssum, 17 april 2019

 

Naar boven