Ontwerp bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt, Torenstraat 4c’ en ontwerpbeschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo Haaren

Helvoirt

Torenstraat 4c in Helvoirt, kadastraal bekend als gemeente Helvoirt, sectie D, nummer 3879.

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening de volgende stukken voor iedereen ter inzage liggen:

  • 1.

    het bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt, Torenstraat 4c’ met identificatienummer NL.IMRO.0788.BP18HVTTorenstr4c-ON01 van de gemeente Haaren, en de daarbij behorende stukken;

  • 2.

    de ontwerpbeschikking tot vaststelling van hogere grenswaarden (Wet geluidhinder).

De stukken liggen met ingang van donderdag 17 januari 2019 gedurende zes weken (tot en met woensdag 27 februari 2019) ter inzage. Het plan is te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP18HVTTorenstr4c-ON01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien moet u vooraf een afspraak maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411- 62 72 82).

Doel bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het herstellen van de mogelijkheid om een woning op te richten op het perceel Torenstraat 4c in Helvoirt. Het voorheen geldende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt 1980’ bevatte voor het betreffende perceel namelijk een bouwtitel voor één woning. Deze bouwtitel is niet overgenomen in het vigerende bestemmingsplan ‘Kom Helvoirt 2010’. Met dit bestemmingsplan wordt deze omissie hersteld.

Vaststellen hogere waarden Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van de gemeente Haaren maken (gelet op artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 110c van de Wet geluidhinder) tevens bekend dat zij hebben besloten hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder vast te stellen als gevolg van het spoortraject Tilburg-’s-Hertogenbosch. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat wat betreft het spoorweglawaai de voorkeursgrenswaarde van 55 dB wordt overschreden met maximaal 9 dB (64 dB). De initiatiefnemer wordt verplicht tot het nemen van verdergaande maatregelen gericht op het verminderen van de geluidbelasting tot de voorkeursgrenswaarde. Dergelijke maatregelen ontmoeten bezwaren van stedenbouwkundige, verkeerskundige, vervoerskundige, landschappelijke en financiële aard. De ontwerpbeschikking tot vaststelling van deze hogere grenswaarden ligt gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Zienswijzen

Tijdens de termijn van ter inzage ligging (donderdag 17 januari 2019 tot en met woensdag 27 februari 2019) heeft iedereen de mogelijkheid om schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking Hogere grenswaarde Wet geluidhinder naar voren brengen bij de het college van burgemeester en wethouders, Postbus 44, 5076 ZG Haaren. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welk onderdeel van het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerpbeschikking uw zienswijze betrekking heeft. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen moet een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 0411-627282. Van de mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Haaren, 16 januari 2019

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven