Vastgesteld bestemmingsplan Abel Tasmankwartier en het besluit hogeregrenswaarde ter inzage

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft op 2 april 2019 het bestemmingsplan Abel Tasmankwartier gewijzigd vastgesteld (NL.IMRO.1963.BPWONEN2018040OBL-VG01). De wijziging betreft onderdelen in de toelichting van het bestemmingsplan.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft tot doel om maximaal 35 grondgebonden woningen aan de Abel Tasmanstraat/Karel Doormanstraat in Oud-Beijerland te realiseren. Omdat het geldende bestemmingsplan deze ontwikkeling niet toestaat, wordt nu een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan voorziet in het juridisch-planologisch kader voor de beoogde ontwikkeling.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 15 december 2018 tot en met 25 januari 2019 ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn zienswijzen ingediend.

Besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de berekende geluidsbelasting op de gevels van een deel van de nieuw te bouwen woningen de voorkeursgrenswaarde overschrijdt. Op basis van de Wet geluidhinder bestaat de mogelijkheid om een hogere waarde vast te stellen. Burgemeester en wethouders willen gebruik maken van deze mogelijkheid en hebben besloten tot vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder. Het ontwerpbesluit hogere grenswaarde met bijbehorende stukken heeft gelijktijdig met het ontwerp- bestemmingsplan ter inzage gelegen. Tijdens deze periode zijn geen zienswijzen ingediend.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en alle bijlagen (inclusief de nota van beantwoording) en het besluit voor de vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder liggen met ingang van 15 april tot en met 27 mei 2019 ter inzage. U kunt de stukken bekijken via de volgende website:

www.ruimtelijkeplannen.nl

Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien, kunt u een afspraak maken met het team Projecten of het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14086.

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van 15 april tot en met 27 mei 2019 worden ingediend door:

  • 1.

    een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend;

  • 2.

    een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen;

  • 3.

    een belanghebbende die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht.

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • 1.

    de naam en adres van de indiener;

  • 2.

    de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    een kopie van het besluit;

  • 5.

    de reden waarom u in beroep gaat;

  • 6.

    een ondertekening met naam en handtekenening.

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij mevrouw Marjolein Luyten van team Projecten of per e-mail: marjolein.luyten@gemeentehw.nl of bij team Omgeving via telefoonnummer 14 0186.

 

Naar boven