Vaststelling wijzigingsplan Kostverlorenstraat 95 en Besluit hogere waarden

Logo Zandvoort

Burgemeester en wethouders van Zandvoort maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het college in de vergadering van 2 april 2019 het wijzigingsplan Kostverlorenstraat 95 (gewijzigd) heeft vastgesteld. Tevens maken zij bekend dat de directeur van Omgevingsdienst IJmond, hiertoe gemandateerd door het college van burgemeester en wethouders, op 5 maart 2019 heeft besloten hogere waarden Wet geluidhinder vanwege het wegverkeerslawaai voor het wijzigingsplan vast te stellen.

Inhoud wijzigingsplan

Bestemmingsplan Kostverlorenstraat e.o. (dat in 2015 door de gemeenteraad is vastgesteld) bevat voor de locatie aan de Kostverlorenstraat 95 een wijzigingsbevoegdheid. Hierdoor is het mogelijk om de bestemming “Maatschappelijk” en “Tuin” te wijzigen in de bestemming “Wonen” en “Tuin”. Het wijzigingsplan bevat de uitwerking van deze wijzigingsbevoegdheid. Het wijzigingsplan maakt het onder voorwaarden mogelijk dat

  • -

    er in het huidige rijksmonument appartementen worden gerealiseerd

  • -

    er daarnaast maximaal vijf vrijstaande woningen worden gerealiseerd.

Gewijzigde vaststelling

De wijziging ten opzichte van het ontwerp betreft een gewijzigde bouwvlakindeling van de vrijstaande woningen.

Inhoud besluit hogere waarden

De geluidbelasting vanwege de Kostverlorenstraat op de nieuwe woningen bedraagt maximaal 57 dB. Er is geen overschrijding van de maximale ontheffingswaarde (63 dB). Met het besluit stelt het college een hogere waarde vast voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting.

Inzage

Het wijzigingsplan (bestaande uit een verbeelding, regels en een toelichting) met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarden ligt voor een ieder ter inzage met ingang van 12 april 2019 gedurende zes weken tijdens de openingstijden bij de centrale balie van het gemeentehuis aan de Swaluëstraat 2 te Zandvoort. Daarnaast zijn de stukken raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het wijzigingsplan is NL.IMRO.0473.WpKostverloren95-VA01. Ook zijn de stukken op de gemeentelijke website www.zandvoort.nl in te zien.

Het besluit hogere grenswaarden is tevens in te zien op de website www.odijmond.nl

Beroep

De Wet geluidhinder koppelt de beroepstermijn van het besluit tot vaststelling van hogere waarden aan de beroepstermijn voor het wijzigingsplan. Een belanghebbende kan gedurende de bovengenoemde termijn van terinzageligging (=beroepstermijn) schriftelijk beroep instellen tegen de vaststelling van het wijzigingsplan en/of het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen tijdige zienswijzen tegen het ontwerpwijzigingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren heeft gebracht. Wie opkomt tegen de wijzigingen die het college heeft aangebracht bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp daarvan, kan redelijkerwijs niet worden verweten daaromtrent geen zienswijzen kenbaar te hebben gemaakt.

Daarnaast bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl/.

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, dan wel via het bovengenoemde digitaal loket.

Zowel voor het indienen van een beroepschrift als voor een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven