Verkeersbesluit

Logo Heerhugowaard

Datum: 11 april 2019

Onderwerp: Verkeersbesluit voor het verwijderen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats tegenover de Opaal 46 bij de school Fonkelsteen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van de besluiten van de raad, van 26 september 1995, onder nummer 95-76 en van 22 juni 1999, onder nummer 99-90, zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van het beschermen van de weggebruikers en passagiers en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer is het gewenst verwijderen tegenover de Opaal 46 bij de school Fonkelsteen (zie figuur) het bord E06 (gehandicaptenparkeerplaats) met daaronder het onderbord 511 (onderbord met vermelding van het kenteken van het voertuig waarvoor de parkeerplaats is gereserveerd) te verwijderen.

Overeenkomstig artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg gehoord.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd namens de korpschef met een vertegenwoordiger van het regionaal politiekorps Noord-Holland Noord.

Belangenafweging (Awb-procedure)

Er heeft geen ontwerpbesluit ter inzage gelegen.

 

Besluit

Bijlage 1, hoofdstuk E – Parkeren en stilstaan, bord E6 met onderbord OB511 worden verwijderd

Mededelingen

Naar boven