Vastgesteld bestemmingsplan Kerkdorp Den Hout 2018

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van dinsdag 26 maart 2019 het bestemmingsplan Kerkdorp Den Hout 2018 (NL.IMRO.0826.BSPdenhout2018.VA01) heeft vastgesteld. Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan liggen ter inzage. Het bestemmingsplan voorziet in de actualisatie van het voor Den Hout geldende bestemmingsplan dat is vastgesteld in maart 2008. De begrenzing van het plangebied wordt gevormd door de achterzijde van de percelen aan de Houtse Heuvel (zowel de west- als de oostzijde, met uitzondering van het perceel Houtse Heuvel 2), de achterzijde van de percelen van het oostelijke deel van het Eindsepad, de Hoge Akker, het noordelijke deel van de Herstraat en de achterzijde van de percelen aan de Vrachelsestraat.

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerp-bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De wijziging betreft het niet meenemen van het woningbouwplan voor het perceel Houtse Heuvel 2 en enkele planaanpassingen naar aanleiding van ambtshalve overwegingen.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan Kerkdorp Den Hout 2018 liggen van donderdag 11 april 2019 tot en met woensdag 22 mei 2019 ter inzage in de publiekshal van het stadhuis. Vanaf donderdag 11 april 2019 kunt u de stukken ook digitaal raadplegen op de gemeentelijke website www.oosterhout.nl of op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Van vrijdag 12 april 2019 tot en met donderdag 23 mei 2019 kan beroep worden ingesteld tegen dit besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan door:

  • -

    een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerp-bestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • -

    een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • -

    een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

    Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat in ieder geval de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Inwerkingtreding

Het raadsbesluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Als binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het raadsbesluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Informatie

Heeft u nog vragen, neemt u dan contact op met de gemeente, telefoonnummer 14 0162.

Oosterhout, 10 april 2019

Naar boven