Ontwerp omgevingsvergunning voor het verbouwen van een woning op het perceel Oosterweg 63 te De Wilp, Westerkwartier

Logo Westerkwartier

Burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier maken bekend dat zij op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voornemens zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor het verbouwen van een woning op het perceel Oosterweg 63 te Boerakker.

Initiatiefnemer wil de boerderij (voormalige agrarische bedrijfswoning) verbouwen en deze geheel gaan gebruiken als woonruimte. Daarnaast bevat het planvoornemen het handhaven van beide schuren op het achtererf om deze te gebruiken voor bedrijfsmatige activiteiten in de vorm van een klussenbedrijf.

Het plan is strijdig met het bestemmingsplan ‘Buitengebied Marum’. Omdat wij de realisatie van het bouwplan mogelijk willen maken, volgen wij de uitgebreide voorbereidingsprocedure als bedoeld in de Wabo.

Inzage

De ontwerp omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag

11 april 2019 tot en met woensdag 22 mei 2019 voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie, locatie Zuidhorn (bezoekadres: Hooiweg 9).

Zienswijzen

Gedurende de periode van ter visie ligging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze (een gemotiveerde reactie) indienen over het ontwerpbesluit. De schriftelijke zienswijze dient gericht te worden aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier, Postbus 100, 9350 AC Leek. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze maakt u een afspraak via telefoonnummer 14 0594. Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

 

Naar boven