Vastgesteld bestemmingsplan ‘Maurik, Kersentuin’

Logo Buren

De gemeente Buren maakt bekend, dat de gemeenteraad op 5 maart 2019 het bestemmingsplan ‘Maurik, Kersentuin’ gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het eerder in procedure gebrachte ontwerpplan. De ambtshalve aanpassingen zijn opgenomen in de bijbehorende procesnota.

Wat regelt het bestemmingsplan?

Het voormalige zorgcomplex ‘Kersentuin’ aan de Valentijnstraat in Maurik is al jaren niet meer als zodanig in gebruik. Stichting Woningbeheer Betuwe heeft voor deze locatie een stedenbouwkundig plan op laten stellen om de bestaande bebouwing te slopen en nieuwbouw te realiseren ten behoeve van 25 huurwoningen. Het vastgestelde bestemmingsplan maakt deze ontwikkeling mogelijk.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan  met bijbehorende stukken ligt gedurende zes weken ter inzage. De periode start op donderdag 11 april  tot en met woensdag 22 mei 2019. Het geheel ligt voor een ieder ter inzage tijdens openingstijden in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik (dagelijks open van 9 tot 12 uur). Daarnaast is het plan te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.buren.nl. De bronbestanden zijn beschikbaar via IDN: NL.IMRO.0214.BURBP2018002-vg01.

Hoe kunt u reageren op het plan?

Gedurende de gestelde termijn van zes weken kan beroep tegen het vaststellingsbesluit worden ingediend door:

- iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

- iedere belanghebbende indienhet beroep betrekking heeft op de ambtshalve aanpassingen die doorgevoerd zijn ten opzichte van het eerder in procedure gebrachte ontwerpplan.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Om de werking van het bestemmingsplan te schorsen kan een belanghebbende tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Er dient dan wel een beroepsschrift te zijn ingediend.

Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Na indiening van het beroepschrift ontvangt u nader bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

 

Maurik, 10 april 2019

 

Burgemeester en wethouders van Buren

Naar boven