Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan en beeldkwaliteitplan Ouddorp Bad, deelgebied oost

Logo Goeree-Overflakkee

[Burgemeester en wethouders maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee in de vergadering van 28 maart 2019 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan Ouddorp Bad, deelgebied oost als vervat in het GML-bestand NL.IMRO.1924.ODBaddeelgbiedoost-BP30 met de bijbehorende regels. Tevens is vastgesteld het beeldkwaliteitplan Ouddorp Bad, deelgebied oost.

Plangebied

Het plangebied is gelegen tussen de Oude Nieuwlandseweg en de Vrijheidsweg. ter hoogte van de Blankersberg. Het bestemmingsplan voorziet in de realisatie van een hotel met ondergeschikte recreatieve voorzieningen en maximaal 40 woningen voor verblijfsrecreatie of permanente bewoning. Het bestemmingsplan Ouddorp Bad, deelgebied oost biedt het planologische juridische kader om deze ontwikkeling mogelijk te maken.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijzigingen hebben onder andere betrekking op het bijstellen van de maximale bouwhoogte, het aantal te bouwen woningen, de omvang van het plangebied en enkele wijzigingen voor een betere borging van de ruimtelijke kwaliteit. Een compleet overzicht van de wijzigingen is bij het besluit opgenomen.

Het beeldkwaliteitplan is een nadere concretisering van de nota ruimtelijke kwaliteit voor deze specifieke ontwikkeling.

Inzage

De stukken kunt u inzien met ingang van 10 april 2019 tot en met 21 mei 2019 in het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is geopend op maandag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur en elke eerste zaterdag van de maand van 09.00 uur 11.00 uur. De gemeente werkt alleen op afspraak. U kunt het bestemmingsplan (inclusief bijlagen), het beeldkwaliteitplan en het besluit hogere waarden Wet geluidhinder in pdf-formaat ook inzien op www.goeree-overflakkee.nl/terinzage. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Bij verschillen tussen het digitale en het papieren plan is het digitale plan op www.ruimtelijkeplannen.nl bepalend.

Beroepstermijn

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen tegen het bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • 1.

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan Ouddorp Bad, deelgebied oost naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te stellen.

  • 3.

    Belanghebbenden die beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

 

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Tegen het beeldkwaliteitplan is beroep niet mogelijk.

 

Crisis en herstelwet

De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit bestemmingsplan. Het betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van bijlage 1 van deze wet. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op wetten.overheid.nl.

 

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M.P. Hoogmoed van het team Omgeving, via algemeen telefoonnummer 14 0187.

Naar boven