Opnieuw vastgesteld bestemmingsplan ''Bedrijventerrein Rode Beek''

Logo Brunssum

Op 18 september 2018 heeft de gemeenteraad van Brunssum het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de realisering van een bedrijventerrein nabij de Molenvaart mogelijk. Tegen het bestemmingsplan is beroep ingesteld, omdat de in het bestemmingsplan opgenomen invliegfunnel niet voldeed aan de wettelijke eisen.

De gemeenteraad heeft ervoor gekozen om hangende de beroepsprocedure het bestemmingsplan te repareren.

In de vergadering van 11 maart 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan opnieuw vastgesteld met een aanpassing voor wat betreft de invliegfunnel op de verbeelding, in de regels en in de toelichting. Er hebben geen andere wijzigingen plaatsgevonden.

Omdat het bestemmingsplan slechts betrekking heeft op een aanpassing van de invliegfunnel, dat noodzakelijk is om te kunnen voldoen aan een wettelijke verplichting, en daarmee geen belangen van derden worden benadeeld, is vóór de vaststelling van dit bestemmingsplan géén formele ontwerp-procedure gevolgd.

Ter inzage

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beek” ligt met ingang van donderdag 11 april 2019 gedurende zes weken ter inzage en is te raadplegen via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan kunt u daar raadplegen via NL.IMRO.0899.BPBTRodebeek-VA02.

Voornoemd bestemmingsplan kan gedurende de openingstijden tevens worden ingezien bij het loket Vergunningen, Lindeplein 1 te Brunssum.  

Om de stukken in ons eigen gemeentehuis in te zien kunt u een afspraak maken via ons Klant Contact Centrum (045-5278 555) of via de digitale afsprakenplanner op onze website.

Rechtsbescherming

Gedurende de periode van de ter inzage ligging (11 april 2019 t/m 22 mei 2019) kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden die eerder (gedurende de ontwerp-procedure van de eerste versie van dit bestemmingsplan) een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden, alleen voor zover het betreft de wijzigingen die bij de vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift binnen de hiervoor vermelde beroepstermijn moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Het bestemmingsplan “Bedrijventerrein Rode Beektreedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn in samenhang met het beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Brunssum, 10 april 2019

Naar boven