Rectificatie Ontwerp-ontheffing Wet natuurbeschermingVervanging/opschaling Windturbines Landtong Rozenburg

Logo Rotterdam

ProjectEneco Mistral B.V. (v/h Windpark Landtong Rozenburg B.V.) heeft het voornemen dehuidige tien (10) windturbines op het middelste gedeelte van de Landtong Rozenburg tevervangen door negen (9) grotere windturbines. De aangevraagde windturbines hebbeneen ashoogte van 110 tot 130 meter, een rotordiameter van 110-130 meter en eentiphoogte van 165 tot 195 meter. De windturbines worden in een lijnopstelling op hetmiddelste deel van de Landtong Rozenburg gebouwd.Voor dit project is een Milieueffectrapport (MER) opgesteld, waarin de milieueffecten opde omgeving van de aangevraagde activiteit in beeld zijn gebracht NB. Dit project heeft betrekking op het vervangen van de bestaande windturbines en nietop een eventuele uitbreiding van het bestaande windpark.

 

Coördinatie

De gemeenteraad van Rotterdam heeft besloten de coördinatieregeling als bedoeld inartikel 3.30 wet ruimtelijke ordening (Wro) toe te passen op de voorbereiding enbekendmaking van de besluiten die nodig zijn voor realisatie van windpark LandtongRozenburg. De omgevingsvergunning, watervergunning en ontheffing Wetnatuurbescherming maken onderdeel uit van de gecoördineerde procedure. Deomgevingsvergunning en watervergunning vormen de eerste fase van degecoördineerde procedure. Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn voornemens omontheffing te verlenen van de verboden in de Wet natuurbescherming. Deze ontheffingvormt de tweede fase van de gecoördineerde procedure. De coördinatie wordt verzorgddoor het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam.

 

Ontwerp-ontheffing Wet natuurbescherming

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland zijn voornemens om ontheffing te verlenen vande verboden in de Wet natuurbescherming voor het opzettelijk doden of verwonden vantrekkende en/of lokaal voorkomende vogelsoorten in verband het vervangen, opschalenen uitbreiden van het bestaande windpark Landtong Rozenburg.Deze publicatie vervangt de eerdere publicatie van de Omgevingsdienst Haaglandend.d. 27 februari 2019 in het Provinciaal blad van Zuid-Holland. De ontwerp-ontheffingWet natuurbescherming wordt opnieuw voor een periode van 6 weken ter inzage gelegd.

 

Ter inzage

De ontwerp-ontheffing Wet natuurbescherming ligt van vrijdag 12 april 2019 tot en metdonderdag 23 mei 2019 ter inzage bij:

- Gemeente Maassluis, Koninghoek 93.050 te Maassluis (tijdens kantooruren);

- DCMR Milieudienst Rijnmond, Parallelweg 1 te Schiedam (na telefonisch afspraak: 010-246 8621);

- Gemeente Rotterdam. Bij het Cluster Stadsontwikkeling (na telefonische afspraak: 010-489 6360).

 

De ontwerp-ontheffing Wet Natuurbescherming is tevens te raadplegen via de websitewww.overheid.nl. De stukken kunnen worden geraadpleegd door te zoeken op het adresen postcode Noordzeeweg 6, 3181 ML bij "Berichten uit uw buurt".

 

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn, die loopt van vrijdag 12 april 2019 tot en met donderdag23 mei 2019 kunt u over de ontwerp-ontheffing Wet natuurbescherming schriftelijk ge-motiveerde zienswijzen kenbaar maken aan het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam door tussenkomst van Stadsontwikkeling/afdeling Bouw- en Wo-ningtoezicht/Team JZ, postbus 6575, 3002 AN Rotterdam, onder vermelding van kenmerk OMV.18.10.00533.Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerdezienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u 010- 489 6360 bellen.

Het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam draagt zorg voor hetdoorsturen van de ontvangen zienswijzen naar Gedeputeerde Staten van de provincieZuid-Holland (het bevoegd gezag voor de ontheffing voor soortenbescherming in het kader van de Wet natuurbescherming).

 

Rotterdam, 10 april 2019

 

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

 

mevr. H. van Bockxmeer Concerndirecteur Stadsontwikkeling

 

Naar boven