Vestiging Wet Voorkeursrecht gemeenten, artikel 5 (Wvg), Roosendaal

Aanwijzing van gronden op grond van artikel 5 Wet voorkeursrecht voor de gemeente Roosendaal

De gemeenteraad van de gemeente Roosendaal maakt op grond van artikel 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna: Wvg) bekend dat zij op 4 april 2019 heeft besloten om ingevolge artikel 5 Wvg percelen aan te wijzen als gronden waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wvg van toepassing zijn.

Het betreft percelen aan en gelegen nabij de Bulkenaarsestraat en Plantagebaan te Roosendaal en Wouwse Plantage. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekeningen en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, een en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 2 januari 2019.

Met het raadsbesluit is de aanwijzing, waartoe burgemeester en wethouders op grond van artikel 6 van de Wvg op 29 januari 2019, binnen de wettelijke termijn van drie maanden bestendigd. Het voorkeursrecht geldt voor een periode van ten hoogste drie jaren, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit van de raad treedt in werking één dag na publicatie in de Staatscourant van 5 april 2019, te weten op 6 april 2019.

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan het voorkeursrecht is gevestigd en de stukken die betrekking hebben op deze aanwijzing zijn openbaar en liggen met ingang van 8 april a.s. gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Roosendaal, Stadserf 1 te (4701 NK) Roosendaal. U kunt de stukken hier op afspraak inzien.

Gevolgen

De vestiging van het voorkeursrecht heeft tot gevolg dat eigenaren en/of beperkt gerechtigden van de aangewezen percelen, wanneer zij die gronden respectievelijk beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, de grond eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. De eigenaren en overige gerechtigden ontvangen op korte termijn bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen daarvan. Het besluit vervalt van rechtswege drie jaar na dagtekening van het besluit, tenzij voor die periode een opvolgende planologische maatregel is vastgesteld.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van de raad tot aanwijzing kunnen belanghebbenden binnen 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift indienen.

Een bezwaarschrift kunt u richten aan de gemeenteraad van Roosendaal, Postbus 5000 4700 KA Roosendaal, t.a.v. de gemeenteraad.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

  • a) De naam en het adres van de indiener;

  • b) De dagtekening;

  • c) Een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar gericht is;

  • d) De gronden van het bezwaar.

Het indienen van een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien een bezwaarschrift is ingediend, kunt u de voorzieningenrechter van de rechtbank Zeeland-West-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeken alleen ontvankelijk verklaren, als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Roosendaal, 4 april 2019

Naar boven