Publicatie ex artikel 3.30 Wro – toepassing coördinatieregeling ‘vijf woningen Broeksteeg 1A in Zalk’

Logo Kampen

Burgemeester en wethouders van Kampen geven op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit dat de gemeenteraad van Kampen op 28 maart 2019 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor de aanvragen om omgevingsvergunningen voor de bouw van vijf woningen op de gronden van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan “Zalk 2012, 2e herziening Broeksteeg 1A”.

Het besluit van de gemeenteraad tot het toepassen van de coördinatieregeling voor dit project is een procedureel besluit. Door het toepassen van de coördinatieregeling op grond van de Wro worden de betrokken besluiten op de aanvragen om omgevingsvergunningen op de gronden van het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan “Zalk 2012, 2e herziening Broeksteeg 1A” gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt.

De coördinatieregeling heeft tot gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats, zodat belanghebbenden slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeven aan te wenden. De gemeenteraad is het bevoegd gezag voor het vaststellen van het bestemmingsplan en het college van burgemeester en wethouders voor de benodigde omgevingsvergunningen.

Het is niet mogelijk om tegen dit coördinatiebesluit besluit bezwaar of beroep in stellen.

De ontwerpbesluiten voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen zullen op een later moment worden gepubliceerd waartegen zienswijzen kunnen worden ingediend.

 

Naar boven