Kennisgeving besluit m.e.r.-beoordeling Windpark Goyerbrug gemeente Houten

Logo Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten maken bekend dat zij een beslissing hebben genomen ten aanzien van de m.e.r.-beoordeling voor Windpark Goyerbrug.

Locatie: ten zuiden van en evenwijdig aan het Amsterdam-Rijnkanaal nabij de Goyerbrug in het zuidoosten van de gemente Houten.

Besluit

De beoogde activiteit staat vermeld in onderdeel D, categorie 22.2 van het Besluit milieueffectenrapportage. Gelet op de drempelwaarden van deze categorie, geldt de m.e.r.-beoordelingsplicht. Uit de m.e.r.-beoordeling die ten behoeve van de voorgenomen oprichting van het windpark is uitgevoerd, blijkt dat bij het toepassen van mitigerende maatregelen geen sprake is van significante cumulatieve effecten voor het milieu en geen sprake is van belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu, zodat geen m.e.r-procedure hoeft te worden doorlopen. Er kan worden volstaan met de opgestelde aanmeldingsnotitie m.e.r.-beoordeling.

Rechtsmiddelen

Het m.e.r-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar en beroep mogelijk is, tenzij een belanghebbende door dit besluit rechtstreeks in zijn belang wordt getroffen. U kunt uw bezwaren te zijner tijd kenbaar maken in het kader van de procedure die gevolgd wordt naar aanleiding van de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor het oprichten van het windpark.

Naar boven