Vaststelling Bestemmingsplan Streekhof fase 4 en 6 en hogere grenswaarde Wet geluidshinder

Logo Stede Broec

Burgemeester en wethouders van Stede Broec maken het volgende bekend.

Op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening heeft de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 maart 2019 het ontwerp bestemmingsplan ‘Streekhof fase 4 en 6’ gewijzigd vastgesteld

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidshinder

Burgemeester en wethouders van Stede Broec hebben op 20 februari 2019 het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder “Centrumplan Stede Broec fase 4 en 6, Realiseren 20 woningen winkelcentrum Streekhof te Bovenkarspel” ongewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ‘fase 4 en 6’ voorziet in de ontwikkeling van het Centrumplan Stede Broec fase 4 en 6. De volgende ontwikkelingen zijn in het plan opgenomen:

  • 1.

    een harddiscountsupermarkt (Aldi) van circa 1.100 m² wvo;

  • 2.

    aanvullende dagelijkse – en niet-dagelijkse detailhandel van circa 1.350 m² wvo in het zuidwestelijke blok bestaande uit circa 3 winkeleenheden;

  • 3.

    20 appartementen van circa 95 m² per appartement boven het zuidwestelijke blok;

  • 4.

    een nieuwe passage;

  • 5.

    aanleg nieuw parkeerterrein. 

Gewijzigde vaststelling

Het bestemmingsplan is ten opzichte van het eerder ter inzage gelegen ontwerpbestemmingsplan op de volgende punten gewijzigd vastgesteld:

  • 1.

    Artikel 4.1, sub d en artikel 4.4 zijn verwijderd uit de planregels;

  • 2.

    De parkeernorm voor gestapelde sociale huurwoningen is in de tabel onder artikel 8.1 van de planregels toegevoegd. De redactie van artikel 8.1 is aangepast en de gebruikte parkeernormen zijn verduidelijkt en aangesloten op de meest recente CROW-normen.

  • 3.

    In paragraaf 3.2 van de toelichting is een korte toelichting op de parkeerregeling in de planregels opgenomen;

  • 4.

    In de toelichting zijn de juiste tekeningen van het toekomstige openbare gebied bij de tekst gevoegd en is nader ingegaan op de aanwezige klimaatopgave en de wijze waarop het plan hierop inspeelt. 

Ter inzage

Dit plan met bijbehorende stukken ligt voor een ieder ter inzage vanaf 11 april tot en met 22 mei 2019. U kunt de documenten op twee manieren bekijken:

  • 1.

    U bekijkt de documenten digitaal via www.ruimtelijkeplannen.nl onder plan-identificatienummer: NL.IMRO.0532.BPstreekhof4en6-VG01.

  • 2.

    U maakt een afspraak om de documenten te bekijken op het gemeentehuis, De Middend 2 te Bovenkarspel. U kunt hiervoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimte, telefoon: 0228-510111 of via www.stedebroec.nl. 

Beroep

Op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder loopt de beroepstermijn van het Besluit hogere waarden Wet geluidhinder gezamenlijk en gelijktijdig met de beroepstermijn voor het bestemmingsplan.

Gedurende de genoemde termijn kan een belanghebbende beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, evenals een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen. Tegen de wijzigingen die bij vaststelling in het bestemmingsplan zijn aangebracht, kan door alle belanghebbenden beroep worden aangetekend. 

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn. Totdat op het beroep is beslist, kan een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden gedaan. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. (artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening).

   

Naar boven