Gemeente Tynaarlo

Logo Tynaarlo

 

Besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder en omgevingsvergunning

Vriezerweg ongenummerd (nabij Vriezerweg 16) te Tynaarlo.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat op 12 maart 2019 de volgende besluiten zijn genomen voor de bouw van een bedrijfsgebouw met bovenwoning op het perceel Vriezerweg ongenummerd (nabij Vriezerweg 16) te Tynaarlo.

a. Vaststelling van een hogere waarde krachtens artikel 83 van de Wet geluidhinder.

b. Omgevingsvergunning, onderdelen “bouwen van een bouwwerk” en “handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening”.

Inhoud.

Het perceel waarop de woning wordt gebouwd is in het geldende bestemmingsplan “Bedrijventerreinen” bestemd voor “bedrijventerrein”. Aangezien het perceel ook binnen de geluidzone van de Vriezerweg (N386) is gelegen is het perceel aangeduid met “aandachtsgebied wegverkeerslawaai”. Onder voorschriften is een hogere waarde Wet geluidhinder vastgesteld van Lden = 53dB (inclusief aftrek volgens artikel 110g van de Wet geluidhinder).

De omgevingsvergunning voorziet in de volgende mogelijkheden.

- Het bouwen van de bedrijfswoning buiten het bouwvlak met de aanduiding “wonen” en binnen het “aandachtsgebied wegverkeerslawaai”;

- Het verlenen van ontheffing van de regel dat er sprake moet zijn van een bedrijf als genoemd in het bij de bij het bestemmingsplan behorende Staat van Bedrijven;

- Detailhandel in de volumineuze goederen badkamers, keukens, tegels en sanitair.

Aangebrachte wijzigingen in de voorschriften van de omgevingsvergunning.

In de voorschriften van de ontwerp-omgevingsvergunning, die vanaf 18 januari 2019 gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen, zijn o.a. de volgende wijzigingen aangebracht.

- Toevoeging van het voorschrift dat bij het opnieuw toepassen van bij de bouw vrijkomende grond de voorschriften van het Besluit bodemkwaliteit en de Nota bodembeheer van de gemeente Tynaarlo van toepassing zijn;

- Toevoeging van het voorschrift dat vóór 1 mei 2019 ter goedkeuring aan het gemeentebestuur te dient worden voorgelegd een erfinrichtingsplan met groenelementen aan de straatzijde en in de zone van de woningentree. Deze groenelementen moeten binnen vier maand na het gereedkomen van het gebouw worden aangebracht.

Inzien van de stukken.

De documenten genoemd onder a en b met bijlagen liggen met ingang van 12 april 2019 gedurende zes weken tijdens onze openingstijden voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Kornoeljeplein 1 te Vries. In die periode is buiten de openingstijden inzage van de documenten na telefonische afspraak mogelijk.

Daarnaast kunt u de documenten met bijlagen vanaf 12 april 2019 gedurende zes weken bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Voor het raadplegen van dit plan kunt u gebruik maken van het identificatienummer NL.IMRO.1730.ABVriezerwegongTY-0401.

Mogelijkheid instellen beroep en het vragen van een voorlopige voorziening.

Tegen het ontwerp van de besluiten genoemd onder a en b zijn geen zienswijzen ingediend.

Met ingang van 12 april 2019 gedurende zes weken kan tegen die besluiten genoemd onder a en b beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, postbus 150, 9700 AD Groningen, door:

Een belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij niet tijdig een zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht.

Daarnaast kan ten aanzien van het besluit genoemd onder b beroep worden ingesteld door:

Een belanghebbende uitsluitend tegen de wijzigingen in de voorschriften die bij de vaststelling in het ontwerp zijn aangebracht.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als tegen de besluiten beroep wordt ingesteld heeft dat geen schorsende werking. Indien tijdens de beroepstermijn bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank tevens wordt gevraagd om een voorlopige voorziening te treffen, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven