Verkeersbesluit geslotenverklaring voor vrachtwagens Dijklaan/Ambachtstraat (Westzijde)

Logo Krimpenerwaard

Verkeersbesluit:

Datum: 4 april 2019

Burgemeester en wethouders van gemeente Krimpenerwaard;

Dit besluit vindt zijn grondslag in artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Om redenen van het verzekeren van de verkeersveiligheid op de Dijklaan/Ambachtstraat en het waarborgen van een goede bruikbaarheid van de weg is het wenselijk om vanaf de westzijde vanaf de Dijklaan/Ambachtstraat een geslotenverklaring voor vrachtwagens in te stellen.

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer genoemde verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd;

Motivering

Momenteel kent het bedrijventerrein De Wetering Bergambacht één ontsluitingsweg via de Dijklaan/Ambachtstraat. Op het kruispunt Dijklaan/Ambachtstraat komen vele verkeersstromen vanuit de achterliggende woonwijk (Dijklaan/Dijklaan West) samen met het verkeer dat zijn herkomst bestemming heeft op het bedrijventerrein. Met name de grote intensiteiten van vrachtverkeer in relatie tot veel kruisende fietsverkeer zorgt voor verkeersonveilige situaties. Om de verkeersstromen in goede maar vooral veilige banen te leiden is wenselijk het vrachtverkeer te ontvlechten van de bestaande verkeerstromen. Deze ontvlechting is mogelijk met de realisatie van de nieuwe rotonde (extra ontsluiting) De Wetering.

Om af te dwingen dat het vrachtverkeer daadwerkelijk gebruik gaat maken van deze nieuwe ontsluitingsweg is het wenselijk dat er een gesloten verklaring voor vrachtwagens van toepassing wordt op het westelijk gedeelte van de Dijklaan/Ambachtstraat te Bergambacht.

Hiertoe worden de verkeersbord C7 (Gesloten voor vrachtauto’s) en L10 (Vooraanduiding verkeersmaatregel voor de aangegeven richting) van Bijlage I van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens geplaatst.

Overleg

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van het regionaal politiekorps Hollands-Midden, eenheid Den Haag, afdeling DROS, infrastructuur, team verkeer.

De politie gaat op voorhand akkoord met het voorgenomen verkeersbesluit als het bord geplaatst wordt:

  • -

    in overeenstemming met de plaatsing en toepassingsvoorschriften van het BABW;

  • -

    in overleg met de aanvrager;

  • -

    over de betreffende plaatsing geen conflicten zijn;

  • -

    er geen bezwaren worden verwacht;

  • -

    er geen andere verkeersveiligheidsbelangen in het geding zijn.

Aan bovenstaande voorwaarden wordt in dit geval voldaan.

Besluiten

Mededelingen

Afschriften

Naar boven