Kennisgeving projectplan Waterwet en besluiten Omgevingsvergunning ten behoeve van project Verbetering Regionale Keringen, deelgebied Midden (Halderberge en Etten-Leur).

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant maken het volgende bekend.

Gedeputeerde Staten hebben op 19 maart 2019 van waterschap Brabantse Delta het verzoek ontvangen tot goedkeuring van het projectplan Waterwet Verbetering Regionale Keringen, deelgebied Midden. Gedeputeerde Staten hebben op 4 april 2019 besloten het projectplan goed te keuren.

Projectplan

Het waterschap Brabantse Delta is van plan om in de gemeenten Etten-Leur en Halderberge keermiddelen met gemalen aan te brengen in de monding van de Laaksche Vaart en de Leursche Haven uitkomend in de Mark en de aansluitende dijken te verbeteren dan wel te verleggen. Ook het gehele dijktraject langs de Mark tussen de Leursche Haven en de Laaksche Vaart wordt bij dit project gelijktijdig verbeterd teneinde de waterveiligheid van de regio te borgen.

Het waterschap heeft voor dit gehele project een projectplan opgesteld. Het dagelijks bestuur van waterschap heeft het projectplan op 19 maart 2019 vastgesteld. In het projectplan is beschreven welke maatregelen het waterschap gaat treffen.

Uitvoeringsbesluiten

Om de maatregelen te kunnen uitvoeren heeft het waterschap de benodigde vergunningen aangevraagd. De betreffende bevoegde gezagen hebben inmiddels de volgende besluiten genomen:

Gemeente Etten-Leur:

  • een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen en de activiteit gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan.

Gemeente Halderberge:

  • een omgevingsvergunning voor de activiteit gebruik van gronden of bouwwerken in strijd met het bestemmingsplan.

Gevolgde procedure

Het waterschap Brabantse Delta heeft Gedeputeerde Staten verzocht om de besluitvorming op grond van de Waterwet te coördineren. Dit betekent dat de bekendmaking van de besluiten en de gelegenheid tot het instellen van beroep daartegen, voor de verschillende besluiten gelijktijdig plaatsvindt.

Het ontwerp-projectplan, het bijbehorende m.e.r.-beoordelingsbesluit, de ontwerp-besluiten en bijbehorende relevante stukken hebben met ingang van 27 november 2018 tot en met 7 januari 2019 ter inzage gelegen. Naar aanleiding van de terinzagelegging zijn geen zienswijzen ingediend. Het waterschap heeft op basis van de overwegingen opgenomen in de Nota van Antwoord, aanleiding gezien het projectplan ambtshalve te wijzigen, zodat het projectplan gewijzigd is vastgesteld.

Stukken inzien

Het projectplan, de besluiten en bijbehorende relevante stukken liggen met ingang van 10 april 2019 tot en met 22 mei 2019 ter inzage. De stukken zijn op werkdagen in te zien bij de volgende instanties op de daar gebruikelijke openingstijden:

  • gemeente Etten-Leur, Roosendaalseweg 4, 4875AA Etten-Leur;

  • gemeente Halderberge, Parklaan 15, 4731 GJ Oudenbosch

  • provincie Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 5216TV ’s-Hertogenbosch;

  • waterschap Brabantse Delta, Bouvignelaan 5, 4836 AA Breda

 

De stukken zijn ook in te zien op de website van de provincie:

www.brabant.nl/terinzage

De omgevingsvergunningen voor het afwijken van het bestemmingsplan van de gemeenten Etten-Leur en Halderberge zijn tevens digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tegen het goedkeuringsbesluit en de besluiten kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • zienswijzen naar voren hebben gebracht bij het ontwerp-projectplan en de ontwerp-vergunning;

  • het oneens zijn met wijzigingen die ten opzichte van de ontwerpen zijn aangebracht;

  • redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben gebracht over de ontwerpen.

Beroep kan met ingang van 11 april 2019 tot en met 22 mei 2019 worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het beroepschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u beroep instelt en gemotiveerd worden, ondertekend zijn en voorzien zijn van een datum.

Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Indien beroep is ingesteld, kan een voorlopige voorziening worden gevraagd. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overlegd. Voor het indienen van een beroepschrift en/of verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Crisis- en herstelwet

Op het projectplan van het waterschap is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat belanghebbenden in het beroepschrift gemotiveerd moeten aangeven welke beroepsgronden worden aangevoerd. Na afloop van de termijn kunnen geen (aanvullende) beroepsgronden meer worden aangevoerd. Geef in het beroepschrift aan dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de procedure kunt u contact opnemen met mevrouw mr. M.A.T.L. Thijssen, jurist provincie Noord-Brabant, via het algemene telefoonnummer 073 – 681 28 12 of

RThijssen@brabant.nl. Met betrekking tot de inhoud van het projectplan kunt u contact opnemen met de heer Robert-Jan Jonker, omgevingsmanager Boskalis, via 06 - 55 18 23 94 of RobertJan.Jonker@sweco.nl en H. van Middelaar omgevingsmanager waterschap Brabantse Delta via 076 – 564 10 00 of h.van.middelaar@brabantsedelta.nl.

’s-Hertogenbosch, 10 april 2019

Naar boven