Onttrekking aan de openbaarheid van de ondergrond en de weg naar de autoboxen aan de Bindert Japiksstrjitte te Drogeham

Logo Achtkarspelen

Gemeenteraad Achtkarspelen

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Op 28 maart 2019 heeft de gemeenteraad een voorgenomen besluit genomen om de ondergrond en de weg naar de autoboxen aan de Bindert Japiksstrjitte te Drogeham te onttrekken aan de openbaarheid.

Aan de Bindert Japiksstrjitte, tussen nummer 13 en 17, ligt een weg naar 4 garageboxen, een garage en een carport. De 4 garageboxen zijn in eigendom van 1 eigenaar. Naast deze boxen staat nog een garage en een carport, eigendom van een andere eigenaar.

Om vrij om te gaan met de gehele grond wil de aanvragen een procedure ‘Onttrekking aan de openbaarheid’. Er blijft een recht van overpad bestaan ten behoeve van de kadastrale percelen Gemeente Drogeham, sectie F de nummers 2652 en 3292, alsook dat de bewoners van de Bindert Japiksstrjitte 17, 19 en 21 onbelemmerd via hun achterpad kan uitwegen naar de openbare weg.

Het besluit ligt vanaf 4 april 2019 gedurende zes weken op werkdagen van 8.00 - 16.30 uur bij de balie van het gemeentehuis te Buitenpost ter inzage.

BESLUIT

  • 1.

    1.Het voornemen uit te spreken om de ondergrond en de weg naar de autoboxen aan de Bindert Japiksstrjitte te Drogeham te onttrekken aan de openbaarheid.

  • 2.

    2.Bij geen ingediende bezwaren op het voornemen onder punt 1 over te gaan tot de onttrekking aan de openbaarheid van het tracé zoals aangegeven op de situatietekening.

 

Namens deze,

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Achtkarspelen van 28 maart 2019.

De griffier: Mevr. J.W. van Hoppe MPM

De voorzitter: Dhr. mr. O.F. Brouwer

 

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit betrokken is, kan tegen dit besluit binnen zes (6) weken na bekendmaking van dit besluit een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 2, 9285 ZV Buitenpost.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten:

a. de naam en het adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Naar boven