Wijziging Verordening ruimte ivm plan Automotive Campus, Helmond

Logo Noord-Brabant

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben in hun vergadering van 2 april 2019 de ‘Wijziging Verordening ruimte ivm plan Automotive Campus, Helmond’ vastgesteld. Het planidentificatienummer van deze wijzigingsverordening is: NL.IMRO.9930.VrNBHB0794AutoCamp-va01.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan Automotive Campus betreft een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte in het kader van de Crisis- en herstelwet. Het bestemmingsplan voorziet in de ontwikkeling van een campus specifiek voor bedrijven in de automotive en mobiliteitssector en daaraan gelieerde kennisinstellingen en onderzoekscentra. Het plan betreft grotendeels de herbestemming van een bestaand bedrijventerrein (Groot-Schooten) tot een campus. De campus heeft een oppervlakte van circa 22,5ha.

 

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Europaweg, de Veedrift, Schootenseloop, Coovelse Bos en Steenovenweg. De gronden binnen het plangebied zijn gedeeltelijk gelegen binnen het

Natuur Netwerk Brabant (hierna: NNB). De regels van de Verordening ruimte hebben hier als uitgangspunt de ontwikkeling en bescherming van natuur. De Verordening staat daarom de ontwikkeling van een campus binnen het NNB niet toe.

 

Vaststelling van het bestemmingsplan is daarom alleen mogelijk na aanpassing van de grenzen van het NNB in de Verordening ruimte. Dit is mogelijk o.b.v. artikel 5.4: herbegrenzing van de NNB met toepassing van de saldobenadering. Het plan voldoet aan de daarbij gestelde voorwaarden (o.a. op gebied van compensatie) en er worden verder geen provinciale belangen geschaad. Er bestaat dus geen bezwaar tegen medewerking aan het gemeentelijke plan d.m.v. een herbegrenzing.

 

Hierdoor kan de gemeente het bestemmingsplan ‘Automotive Campus’ vaststellen.

 

De vaststelling van de wijziging van de Verordening ruimte zorgt ervoor dat de kaarten van deze verordening en het bestemmingsplan goed op elkaar aansluiten.

Beschikbaarheid en inzage van de stukken

U kunt de wijzigingsverordening raadplegen via de rechtstreekse linken hieronder:

1. http://ruimtelijkeplannen.brabant.nl;

2. www.ruimtelijkeplannen.nl

’s-Hertogenbosch, 2 april 2019

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant,

de voorzitter,

Prof.dr. W.B.H.J. van de Donk

de secretaris,

drs. M.J.A. van Bijnen MBA

Naar boven