Verkeersbesluit

Logo Borne

Nummer 19int04859

Burgemeester en wethouders van de gemeente Borne;

Overwegende:

De Jupiterstraat is een brede gebiedsontsluitingsweg. Op het gedeelte van de Jupiterstraat vanaf de Europastraat tot aan de Saturnusstraat zijn aan beide kanten van de weg woningen gelegen. Komende vanaf de Europastraat zijn op dat gedeelte aan de rechterkant parkeerhavens, en geldt aan de linkerkant een parkeer- en stopverbod. Vanuit bewoners van de Jupiterstraat is aangegeven dat de parkeerdruk op dat gedeelte van de Jupiterstraat hoog is, en is het verzoek gekomen om het parkeer- en stopverbod op dat gedeelte op te heffen.

Gezien de breedte van de Jupiterstraat verwachten wij niet dat andere weggebruikers hinder zullen ondervinden van geparkeerde auto’s. Wij hebben daarom geen bezwaar om het parkeer- en stopverbod op te heffen op het gedeelte van de Jupiterstraat vanaf de Europastraat tot aan de Saturnusstraat. Op het gedeelte van de Jupiterstraat vanaf de Saturnusstraat tot aan de fietssnelweg F35, blijft het parkeer- en stopverbod bestaan. Gebleken is dat er op dat gedeelte ter hoogte van de Saturnusstraat een bord E2, volgens bijlage I RVV 1990, mist aan de linkerkant (gezien vanaf de Europastraat). Dat bord zal worden terug geplaatst.

Deze maatregel, gelet op artikel 2 van de Wegenverkeerswet 1994, wordt genomen om de vrijheid van het verkeer zoveel mogelijk te waarborgen.  De Jupiterstraat is bij de gemeente Borne in beheer. Het verkeer op andere openbare wegen dan die waarop dit besluit betrekking heeft, wordt niet rechtstreeks en ingrijpend beïnvloed als gevolg van deze maatregel. Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer heeft overleg plaatsgevonden met de verkeersadviseur van politie-eenheid Oost Nederland, district Twente.

Gelet op de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer,

b e s l u i t e n :

tot

  • 1.

    het opheffen van het parkeer- en stopverbod op het gedeelte van de Jupiterstraat vanaf de Europastraat tot aan de Saturnusstraat, zoals aangegeven op bijgaande situatietekening;

  • 2.

    hiertoe op de benodigde plaatsen borden E2, volgens bijlage I RVV 1990, te verwijderen. 

     

    Borne, 2 april 2019

     

    Namens burgemeester en wethouders van Borne,

    de teamcoördinator Uitvoering,

     

    C.O. Prins

Inzage

Het verkeersbesluit en de stukken liggen gedurende de bezwaartermijn ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis.

Bezwaar

Als belanghebbende kunt u bezwaar indienen tegen dit verkeersbesluit.

U kunt tot uiterlijk zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift indienen door een brief te sturen naar het college van burgemeester en wethouders, Postbus 200, 7620 AE Borne.

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en bevat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en de gronden van het bezwaar.

Voorlopige voorziening

Als u een bezwaarschrift indient blijft het verkeersbesluit geldig. Wilt u dat het verkeersbesluit wordt geschorst? Dan kunt u bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel vragen om een voorlopige voorziening. U kunt uw verzoek sturen naar de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle.

Let er op dat u een kopie van het bezwaarschrift meestuurt. Voor dit verzoek moet u griffierecht betalen. U krijgt hierover een brief van de rechtbank. U kunt ook digitaal om een voorlopige voorziening vragen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven