Rectificatie Vastgesteld bestemmingsplan 'Landelijk Gebied, Gorzenweg' ter inzage  

Logo Hoeksche Waard

De gemeenteraad van Binnenmaas heeft op 13 december 2018 het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied Gorzenweg’ gewijzigd vastgesteld (NL.IMRO.0585.BPLGGorzenweg-VG01). Eerder hebben wij de vaststelling van het bestemmingsplan bekend gemaakt. Daarbij is abusievelijk niet vermeld dat het bestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld.

Inhoud en doel van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op fase 2 en 3 van het regionaal bedrijventerrein.

Dit betreft het gebied dat globaal wordt begrensd door de zuidzijde van de Buitengorzendijk, de noordzijde van de Langeweg en ten westen van de Molenweg. In regionaal verband is in het Afsprakenkader Bedrijventerreinprogrammering Hoeksche Waard afgesproken dat fase 2 en 3 van regionaal bedrijventerrein niet ontwikkeld zullen worden.. Het bestemmingsplan ‘Landelijk Gebied, Gorzenweg’ geeft planologisch invulling aan deze afspraak door de feitelijke situatie te bestemmen.

Bij het vaststellen van het bestemmingsplan zijn wijzigingen ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan aangebracht. Deze gewijzigde vaststelling heeft betrekking op een ambtelijke wijziging in zowel de toelichting als de regels van het bestemmingsplan. Naar aanleiding van een quickscan op het thema bodem blijft de bestaande asfaltverharding bij de bestemming ‘Bedrijf’ in stand. Om de instandhouding van de asfaltverharding te waarborgen is voor het verwijderen van asfaltverharding een aanlegvergunningenstelsel in het bestemmingsplan opgenomen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 17 september 2018 gedurende een periode van zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode konden zienswijzen worden ingediend. Er is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft niet geleid tot een aanpassing van het bestemmingsplan.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan en alle bijlagen [inclusief de nota van beantwoording] liggen met ingang van 8 april 2019 tot en met 20 mei 2019 ter inzage.

U kunt het bestemmingsplan raadplegen via de website: www.ruimtelijkeplannen.nl (onder identificatiecode  NL.IMRO.0585.BPLGGorzenweg-VG01) Wanneer u het bestemmingsplan in het gemeentehuis of een servicepunt wilt inzien adviseren wij u vooraf een afspraak te maken met het team Omgeving, bereikbaar via telefoonnummer 14086.

Beroep indienen

Tegen het besluit van de gemeenteraad om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen staat rechtstreeks beroep open bij de Raad van State.

Een beroepschrift kan met ingang van 8 april tot en met 20 mei 2019 worden ingediend door:

 

  • een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend; mei

  • een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbesluit in te dienen.

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die ten aanzien van het ontwerp bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

In het beroepschrift moeten in ieder geval de volgende gegevens vermeld worden:

  • de naam en adres van de indiener;

  • de datum waarop u de brief verzendt (de dagtekening);

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • een kopie van het besluit;

  • de reden waarom u in beroep gaat;

  • een ondertekening met naam en handtekenening.

 

Het beroepschrift kan worden gestuurd aan:

Raad van State

Afdeling Bestuursrechtspraak

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Mogelijkheid tot uitstellen van het in werking treden van het bestemmingsplan via een voorlopige voorziening

Het bestemmingsplan treedt in werking een dag nadat de beroepstermijn is verstreken.

Om te voorkomen dat het bestemmingsplan in werking treedt, kan een belanghebbende een voorlopige voorziening vragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Wanneer een belanghebbende gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening indient bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort totdat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

 

Vragen?

Voor vragen over het bestemmingsplan kunt u terecht bij mevrouw S. Voskamp, te bereiken via het telefoonnummer 088 647 14 75

Naar boven