Bekendmaking voorontwerpbestemmingsplan Burghtkwartier Oostburg

Logo Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor de ontwikkeling van een zorgcluster met twee afzonderlijke woonclusters ten zuiden van het zorgcentrum De Burght. Het oostelijke blok zal tien appartementen bevatten en ontsloten worden door een gesloten galerij, dit blok wordt ontwikkeld voor de stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen. Deze stichting exploiteert de bebouwing voor senioren met een zorgindicatie die niet meer zelfstandig thuis kunnen wonen. Het westelijke blok biedt ruimte aan twaalf appartementen met een gemeenschappelijke tuin of patio en wordt ontwikkeld voor de stichting Zeeuwse Gronden. Deze zorgwoningen zijn bestemd voor beschermd wonen voor mensen met een psychische zorgindicatie.

De bestemmingsplanprocedure is noodzakelijk, omdat de beoogde ontwikkeling niet past in de ter plaatse geldende Beheersverordening Kom Oostburg, zoals vastgesteld door de raad op 13 maart 2018. Ook zijn in de geldende beheersverordening geen afwijkings‐ of wijzigingsbevoegdheden opgenomen voor deze ontwikkeling.

Het plangebied ligt aan de zuidrand van het centrum van Oostburg. De westelijke grens van het plangebied wordt gevormd door de Burgemeester H.A. Callenfelsstraat en de zuidelijke grens door de Burgemeester I. van Houtestraat. Ten oosten van het plangebied ligt de Schouwburgstraat. De bebouwing in de directe omgeving van het plangebied in de hiervoor genoemde straten heeft een woonfunctie. Ten noorden van het plangebied bevindt zich het zorgcomplex De Burght en het Lam.

Het voorontwerpbestemmingsplan Burghtkwartier Oostburg ligt op grond van de Inspraakverordening met ingang van 4 april 2019 gedurende zes weken voor iedereen tijdens openingsuren ter inzage in het Klanten Contact Centrum aan de Nieuwstraat 22 te Oostburg. Daarnaast is het voorontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende bijlagen ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl en de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl (identificatienummer: NL.IMRO.1714.bpburghtkwartier-VO01).

Tijdens de termijn van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen. De inspraakreactie kunt u richten aan het college van Burgemeester en Wethouders van Sluis, Postbus 27, 4500 AA Oostburg. Wij maken u erop attent dat het niet mogelijk is uw inspraakreactie via de gemeentelijke website kenbaar te maken. Voor het indienen van een mondelinge inspraakreactie kan een afspraak worden gemaakt met J.G. Wondergem via telefoonnummer 140117. De inspraakreacties die worden ontvangen, worden betrokken bij het op te stellen ontwerpbestemmingsplan Burghtkwartier Oostburg.

Oostburg, 3 april 2019

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN SLUIS,

De secretaris, S.I. de Kievit - Minnaert,

De burgemeester, mr. M.M.D. Vermue

Naar boven