Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Sneek-IJlsterkade 126-132, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

De raad van de gemeente Súdwest-Fryslân heeft op 28 februari 2019 het bestemmingsplan “Sneek-IJlsterkade 126-132” gewijzigd vastgesteld. Burgemeester en wethouders maken daarom bekend dat dit bestemmingsplan ter inzage ligt.

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Aan de IJlsterkade 126 – 132 te Sneek was voorheen een bedrijf gevestigd. De voormalige bedrijfsbebouwing is onlangs gesloopt. Het plan is om hier een tweetal appartementengebouwen van respectievelijk 24 markt huurwoningen aan de waterzijde en 34 sociale huurwoningen aan de straatzijde te realiseren. In het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zijn tevens beeldkwaliteitscriteria opgenomen. Hieraan zal de Welstandscommissie toetsen bij het indienen van concrete bouwplannen.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. De wijziging betreft het opnemen van het haventje op de verbeelding en in de planregels.

Wanneer en waar kunt u de stukken inzien?

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien vanaf 5 april 2019 t/m 16 mei 2019. Dit kan bij de gemeentelijke loketten in Bolsward en Sneek. Als u het plan in Sneek wilt inzien, dan vragen wij u om van tevoren een telefonische afspraak te maken met de heer B. de Jong via het algemeen telefoonnummer 14 0515.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is ook te bekijken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl 

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2018BPSnkIJlstk-vast

Hoe kunt u reageren?

Als u het niet eens bent met dit besluit dan kunt u in beroep gaan. Let erop dat u dit doet binnen de bovengenoemde inzagetermijn.

Wie kan beroep indienen?

  • 1.

    belanghebbenden die op tijd een zienswijze hebben ingediend bij de gemeenteraad tegen het ontwerpplan;

  • 2.

    belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat waren een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    belanghebbenden die het niet eens zijn met de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling heeft aangebracht.

U kunt uw beroepschrift sturen aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s Gravenhage

Wilt u de uitspraak op beroep niet afwachten?

Dan kunt u vragen om een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De rechter zal dan snel naar uw verzoek kijken en alvast een voorlopige uitspraak doen.

Het bestemmingsplan is geldig vanaf 17 mei 2019. Ook als u een beroepschrift heeft ingediend. Als er een voorlopige voorziening is aangevraagd geldt het bestemmingsplan pas als er een uitspraak door de rechter is gedaan.

 

Naar boven