Besluit van de algemeen directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 26 februari 2019, nr. 1940157045, houdende verlening van ondermandaat, alsmede het doorgeven van volmacht en machtiging aan onder de algemeen directeur ressorterende ambtenaren (Mandaatbesluit CJIB 2019)

De algemeen directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau,

Gelet op artikel 3 van het Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid van 29 oktober 2018, nr. 2388102/18/DP&O, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging (Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid);

Besluit:

Artikel 1

Van het ingevolge artikel 3, lid 1 onder b, van het Mandaatbesluit Besluit van de Minister van Justitie en Veiligheid aan de algemeen directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau verleende ondermandaat wordt ten aanzien van de aangelegenheden die hun directie, afdeling of programma betreffen, ondermandaat verleend aan:

  • a. de directeuren van het Centraal Justitieel Incassobureau;

  • b. de strategisch managers en strategisch programmamanagers;

  • c. de operationeel managers.

Artikel 2

Als bevoegd gezag als bedoeld in het Algemeen Rijksambtenarenreglement ten aanzien van de onder hen ressorterende ambtenaren, worden aangewezen de ambtenaren, genoemd in kolom 1 van bijlage 1 bij dit besluit, voor zover het betreft de uitoefening van de bevoegdheden, vermeld in kolom 2 van die bijlage.

Artikel 3

Als bevoegd om te beschikken over bedragen voor het aangaan van verplichtingen en voor het verrichten van uitgaven, worden aangewezen de ambtenaren, genoemd in kolom 1 van bijlage 2 bij deze regeling voor zover het betreft de bedragen, genoemd in kolom 2 van die bijlage.

Artikel 4

Aan de algemeen directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau blijft voorbehouden:

  • a. de bevoegdheid tot het vaststellen van de kwalitatieve formatie;

  • b. de bevoegdheid tot het nemen van niet-individuele personeelsbeslissingen;

  • c. de bevoegdheid tot inhuur van interim-management, organisatie- en formatieadvies, communicatieadvies en beleidsadvies.

Artikel 5

De directeur Bedrijfsvoering en ICT treedt op als plaatsvervanger van de algemeen directeur bij diens afwezigheid. De directeur Uitvoering treedt op als plaatsvervanger van de algemeen directeur en plaatsvervangend directeur bij hun afwezigheid.

Artikel 6

De Mandaatregeling CJIB 2014 wordt ingetrokken.

Artikel 7

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 19 oktober 2018.

Artikel 8

Dit besluit wordt aangehaald als: Mandaatbesluit CJIB 2019.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst. Bijlage 1 en 2 van dit besluit liggen bij het Centraal Justitieel Incassobureau ter inzage.

De algemeen directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Justitie en Veiligheid, A. Hazelhoff

TOELICHTING

Algemeen

In dit besluit wordt door de algemeen directeur van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) ondermandaat verleend aan de directeuren, strategisch managers, strategisch programmamanagers en operationeel managers van de onder de algemeen directeur van het CJIB ressorterende ambtenaren.

Ingevolge artikel 7 van de Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft dit besluit ook betrekking op de doorgifte van de bevoegdheid om privaatrechtelijke rechtshandelingen en andere handelingen te verrichten (volmacht en machtiging).

In artikel 63d van het organisatiebesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid staan de taken van de baten-lastendienst Centraal Justitieel Incassobureau verricht ten behoeve van de bewindspersoon, het openbaar ministerie en de departementsleiding. Tevens kunnen door de bewindspersoon andere werkzaamheden worden aangewezen ter ondersteuning van het Rijk bij de uitvoering van zijn taken.

Voor wat betreft de aanwijzing en mandaatverlening ten aanzien van financiële en personele aangelegenheden (oftewel het F-mandaat en P-mandaat) wordt verwezen naar de toelichting bij het Mandaatbesluit Ministerie van Justitie en Veiligheid. De algemeen directeur van het CJIB kan nadere instructies geven ten aanzien van de wijze waarop rechtspositionele besluiten worden genomen en de besteding van de budgetten waaraan een gemandateerde zich moet houden in de uitoefening van bevoegdheden.

De directie van het Centraal Justitieel Incassobureau bestaat uit een algemeen directeur en twee directeuren. De directeur Bedrijfsvoering en ICT is tevens plaatsvervangend algemeen directeur. De functie strategisch manager heeft een werkbenaming van hoofd. De directie stuurt op de missie, strategievorming en koers van het CJIB. De algemeen directeur is verantwoordelijk voor het functioneren van het CJIB als geheel.

Naar boven