Vastgesteld wijzigingsplan “Rijksstraatweg 61c Buurmalsen” en Milieueffectrapportage , gemeente West Betuwe

Logo West Betuwe

Met ingang van donderdag 4 april 2019 ligt, op grond van artikel 3.9a Wro, bij het Klantencontactcentrum (op afspraak) op het gemeentehuis te Geldermalsen voor zes weken het ongewijzigd vastgestelde wijzigingsplan “Rijksstraatweg 61c Buurmalsen” ter inzage. Tegen het ontwerp zijn geen zienswijzen ingediend. Het vaststellingsbesluit van 26 maart 2019 maakt onderdeel uit van de planstukken, alsmede het vastgestelde Wet milieubeheer Milieueffectrapportage.

De ter inzage gelegde stukken kunt u op afspraak in zien bij het Klantencontactcentrum op het gemeentehuis in Geldermalsen (adres: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen). Voor het maken van een afspraak neemt u contact op met de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR). U kunt ze via (0344-) 579314 of info@odrivierenland.nl.

De planstukken zijn ook te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl: Plan ID: NL\.IMRO\.1960\.BUIRijksstrwg61cBm_VSG1

 

Toelichting op de planstukken

Het wijzigingsplan heeft tot doel de planologische basis te leggen voor het vergroten van het agrarisch bouwvlak op het perceel Rijksstraatweg 61c te Buurmalsen, teneinde de uitbreiding van de pluimveehouderij uit te breiden met 2 bedrijfshallen. Voor deze uitbreiding is een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk.

 

Milieueffectrapportage (MER)

Ten behoeve van het wijzigingsplan is een Mileueffectrapportage (MER) ontvangen om de pluimveehouderij aan de Rijksstraatweg 61 c te Buurmalsen uit te breiden van 59.300 legkippen naar in totaal 119.100 legkippen. Voor deze uitbreiding is naast een wijziging van het bestemmingsplan tevens een omgevingsvergunning nodig voor de activiteiten bouwen en milieu. De MER is opgesteld voor zowel het wijzigingsplan als de nog aan te vragen omgevingsvergunning(en).

 

Reageren

Gedurende de terinzage legging van de planstukken (t/m woensdag 15 mei 2019) kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college van B en W hebben ingediend, en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze tegen het ontwerp hebben ingediend, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het wijzigingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit echter niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Het instellen van beroep en een voorlopige voorziening is mogelijk tegen het volledige besluit, of tegen de afzonderlijke onderdelen: het wijzigingsplan of de Milieueffectrapportage.

 

Publicatiedatum: woensdag 03 april 2019

 

Naar boven