Wijzigingsplan “Offem Zuid – veiligheidszone leiding” voor het bestemmingsplan Offem Zuid (2013) en het uitwerkingsplan Offem Zuid, eerste fase (2017) vastgesteld

Logo Noordwijk

Burgemeester en wethouders van Noordwijk hebben op 5 maart 2019 op basis van artikel 3.9a Wro het wijzigingsplan ”Offem Zuid – veiligheidszone leiding“ ongewijzigd vastgesteld.

Inhoud

Verkleinen gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone-leiding’

Met de vaststelling van het wijzigingsplan 'Offem Zuid - veiligheidszone leiding' is de gebiedsaanduiding ‘veiligheidszone-leiding verkleind voor het bestemmingsplan Offem Zuid en het uitwerkingsplan Offem Zuid, eerste fase. Op die wijze zijn er ruimere planologische mogelijkheden om de ontwikkeling van een appartementengebouw op de betreffende locatie planologisch mogelijk te maken.

In het bestemmingsplan 'Offem Zuid' (2013) en het bijbehorende uitwerkingsplan 'Offem Zuid, eerste fase' (2017) is een wijzigingsbevoegdheid toegekend aan het college om de veiligheidszone geheel of gedeeltelijk te verwijderen, als door maatregelen ter plaatse geen plaatsgebonden risico meer aanwezig is. Uit recentelijk onderzoek van de Omgevingsdienst West-Holland en een overlegreactie van de Gasunie blijkt dat de plaatsgebonden risicocontour PR=10-6 (i.c. veiligheidszone) kleiner is dan de veiligheidszone die in het geldende bestemmingsplan en uitwerkingsplan is opgenomen.

Inzien

Het wijzigingsplan, evenals het besluit tot vaststelling inclusief alle bijlagen, liggen met ingang van 10 april tot en met 22 mei 2019 ter inzage in het gemeentehuis van Noordwijk en is tevens in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatienummer: NL.IMRO.0575.WPOZveilighzone-VA01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen vanaf 11 april tot en met 22 mei 2019 schriftelijk beroep instellen. U kunt alleen beroep instellen als u ook een zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend of als u kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om een zienswijze in te dienen. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Daarvoor kan een verzoek om voorlopige voorziening gedaan worden. Een beroepschrift en verzoek om voorlopige voorziening stuurt u naar de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. Bij het indienen van een beroepschrift of voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking op 17 mei 2019, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan.

Vragen

Meer informatie: het projectteam Offem-Zuid, T (071) 36 60 000.

 

Naar boven