Ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied, herziening Parallelweg 4, 4a en 4b Lievelde’ en ontwerp besluit tot vaststelling hogere grenswaarden geluid voor Parallelweg 4b Lievelde

Logo Oost Gelre

Burgemeester en wethouders van Oost Gelre maken bekend:

Met ingang van 5 april 2019 ligt voor een termijn van 6 weken, dus tot en met 16 mei 2019, voor iedereen ter inzage (conform artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening) het ontwerp bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening Parallelweg 4, 4a en 4b Lievelde’, alsmede het bijbehorende ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid.

Bestemmingsplan

De percelen Parallelweg 4, 4a en 4b, Lievelde hebben nu nog de bestemming Bedrijf. Met deze herziening gaat de bestemming naar Wonen. De voormalige bedrijfsbebouwing wordt grotendeels gesloopt. Ter vervanging daarvan wordt 1 nieuwe woning gebouwd op nummer 4b.

Voor een dergelijke ontwikkeling dient op grond van de Wet ruimtelijke ordening tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan te worden vastgesteld, tenzij de economische uitvoerbaarheid anderszins door middel van een exploitatieovereenkomst is verzekerd. De initiatiefnemer zal met de gemeente een overeenkomst afsluiten.

Ontwerpbesluit tot vaststelling hogere grenswaarden (Wet geluidhinder)

Om de bouw van de nieuwe woning Parallelweg 4b, Lievelde mogelijk te maken is het nodig om zogenaamde hogere grenswaarden Wet geluidhinder vast te stellen.

Het verzoek tot vaststelling ingevolge artikel 110a van de Wet geluidhinder van hogere waarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Buitengebied herziening Parallelweg 4, 4a en b Lievelde’ betreft de hogere waarden geluid op Parallelweg 4b ten gevolge van het verkeer op de N18 (Europaweg).

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan kan worden ingezien bij de centrale balie van het gemeentehuis, Varsseveldseweg 2 te Lichtenvoorde. U kunt het bestemmingsplan ook in de centrale hal digitaal raadplegen of rechtstreeks op de nationale website RO-plannen (www.ruimtelijkeplannen.nl). Daarnaast kunt u de planbestanden vinden op de website http://ruimtelijkeplannen.oostgelre.nl. Het digitale kenmerk van het plan is “NL.IMRO.1586.BPBUI2006-0W01”.

U kunt het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid inzien in de centrale hal van het gemeentehuis in Lichtenvoorde.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393481), en gemotiveerd zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk, dan wel mondeling (op afspraak via nummer 0544-393481), en gemotiveerd zijn zienswijze op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Oost Gelre, postbus 17, 7130 AA Lichtenvoorde.

 

Naar boven