Gewijzigd Vastgesteld wijzigingsplan ‘Nijmegen Waalfront - 4 (parkwonen Fort Krayenhoff)’, Nijmegen

Logo Nijmegen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen hebben conform artikel 3.6 lid 1 sub a van de Wet ruimtelijke ordening bij besluit van 26 maart 2019  het wijzigingsplan Nijmegen Waalfront - 4 (parkwonen Fort Krayenhoff vastgesteld.

In september 2014 is het bestemmingsplan Nijmegen Waalfront - 2 (Brugkwartier) door de raad vastgesteld. In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegd opgenomen ten behoeve van de toekomstige ontwikkeling van parkwonen Fort Krayenhoff. Met dit wijzigingsplan wordt invulling gegeven aan het realiseren van maximaal 50 appartementen en maximaal 250m2 aan horeca. Het wijzigingsplan is gelegen ten noorden van Laan van Oost-Indië en ten grofweg ter hoogte van de Wilhelm Linnemannstraat.

Het wijzigingsplan is gewijzigd vastgesteld. Dit betreft de volgende aanpassing:

Regels: artikel 4.2.2. lid 4 de opgenomen diepte van 10.25 meter wordt veranderd naar 11.25 meter. De waarde uit het selectiebesluit Archeologie was niet goed opgenomen in het ontwerpwijzigingsplan.

Inzage

Het plan, met bijbehorende stukken, ligt van donderdag 4 april 2019 tot en met donderdag 16 mei 2019 ter inzage bij de Informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 te Nijmegen.

Het digitale wijzigingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0268.BP8004-VG01

Beroep

Belanghebbenden die het met het bovenstaande besluit niet eens zijn en die in de voorprocedure tijdig hun zienswijze hebben ingediend almede de belanghebbenden die niet verweten kan worden geen zienswijze te hebben ingediend, kunnen in de periode van vrijdag 5 april 2019 tot en met donderdag 16 mei 2019 beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde wijzigingsplan niet in werking kan treden. Om de werking van het besluit op te schorten kan een belanghebbende een voorlopige voorziening aanvragen. Een dergelijk - gemotiveerd - verzoek moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Digitaal

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in de dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl Hiervoor is een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Op de genoemde site van de Raad van State staan de exacte voorwaarden vermeld.

Crisis- en herstelwet

Op de vaststelling van dit wijzigingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat in het beroepschrift de beroepsgronden moeten worden aangevoerd. Na afloop van de beroepstermijn kan dit niet meer.

Verder moet in het beroepschrift worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven