Subvolmacht Beheer Groengebieden Midden-Delfland Staatsbosbeheer 2019

De directeur Staatsbosbeheer

Overwegende:

  • dat het bestuur van de coöperatie ‘Coöperatief Beheer groengebieden Midden-Delfland U.A.’ en het bestuur van de ‘Stichting Erfpachtrechten Groengebieden Midden-Delfland 2019’ bij besluiten van 15 februari 2019 hebben vastgesteld de ‘Volmachtregeling Beheer Groengebieden Midden-Delfland 2019’ waarin volmacht wordt verleend aan de directeur Staatsbosbeheer overeenkomstig de bij dat besluit behorende volmachtlijst;

  • dat de bedoelde volmacht betrekking heeft op het uitvoeren van beheer- en onderhoudstaken ter zake van groengebieden in Midden-Delfland;

  • dat aan de directeur Staatsbosbeheer op basis van die verleende volmacht en de daaraan verbonden voorwaarden de bevoegdheid toekomt om de navolgende subvolmachten te verlenen;

verleent met ingang van 1 januari 2019 subvolmacht overeenkomstig de hieronder opgenomen subvolmachtlijst.

Paragraaf 1 Algemeen

Artikel 1.1

Waar in dit besluit en de bij dit besluit behorende subvolmachtlijst wordt gesproken over ‘Bestuurssecretaris SEG en CBG’ wordt hiermee bedoeld de door het bestuur van ‘Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland U.A.’ (CBG) en door het bestuur van de ‘Stichting Erfpachtrechten Groengebieden Midden-Delfland’ (SEG) aangewezen functionaris. Aanwijzing kan alleen plaatsvinden na verkregen schriftelijke instemming van de directeur Staatsbosbeheer.

Paragraaf 2 Coöperatief Beheer Groengebieden Midden-Delfland U.A. (CBG) en Stichting Erfpachtrechten Groengebieden Midden-Delfland (SEG)

Artikel 2.1

De directeur Staatsbosbeheer verleent subvolmacht aan medewerkers van Staatsbosbeheer overeenkomstig de bij dit besluit behorende subvolmachtlijst, opgenomen als bijlage 1, ten aanzien van de bevoegdheden van het bestuur van de CBG, het bestuur van de SEG en de voorzitters van CBG en SEG.

Artikel 2.2

De bevoegdheden worden uitgeoefend met inachtneming van en overeenkomstig de voorwaarden zoals vermeld in de subvolmachtlijst die als bijlage 1 bij dit besluit is gevoegd en daarvan deel uitmaakt alsmede de bepalingen van de Volmachtregeling Beheer Groengebieden Midden-Delfland 2019;

Paragraaf 3 Slotbepalingen

Artikel 3.1

1. De in dit besluit verleende bevoegdheden zijn, beperkt tot de terreinen die zijn gelegen in-, en zaken en aangelegenheden die betrekking hebben op de organisatorische eenheid waaraan de betreffende functionaris leiding geeft of waarvoor de betreffende functionaris werkzaam is, zulks behoudens vervanging bij tijdelijke afwezigheid bijvoorbeeld wegens ziekte of vakantie.

Artikel 3.2

  • 1. De subvolmacht treedt in werking op 1 januari 2019.

  • 2. De subvolmacht wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

Amersfoort, 21 maart 2019

S. Thijsen directeur Staatsbosbeheer

BIJLAGE 1. SUBVOLMACHTLIJST

Nr.

Beschrijving

Subvolmacht;

voorwaarden / toelichting

De voorwaarden die gelden voor de verlening van de volmacht aan de directeur Staatsbosbeheer zijn overeenkomstig van toepassing

1.

Verzoek om informatie niet zijnde een verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

– Provinciehoofden

– Bestuurssecretaris SEG en CBG

2.

Het afdoen van klachten.

– Divisiedirecteuren

3.

Correspondentie aan het Bestuur CBG en SEG, de leden van CBG en de Voorzitter CBG en SEG, inclusief briefwisseling aan bestuursorganen/ bestuurders van onder andere de leden van CBG.

– Bestuurssecretaris SEG en CBG

4.

Overleg in de ruimste zin van het woord met gemeenten, provincies en andere relevante partijen over diverse zaken zoals:

A. de uitvoering van het door het bestuur vastgesteld beleid;

B. de voorbereiding van de besluitvorming door het Bestuur, en de Voorzitter.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

– Afdelingshoofden

– Teamleiders

– Projectleiders

– Boswachters

– Bestuurssecretaris SEG en CBG

5.

Besluiten inhoudende aanvragen om toestemmingen hoegenaamd ook op grond van regelingen van de CBG en SEG.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

6.

Oninbaar verklaren van openstaande vorderingen inzake geldschulden.

Voorwaarde:

De subvolmacht geldt niet voor vorderingen op leden van de CBG.

– Divisiedirecteuren

7.

Invordering in de ruimste zin van het woord van de aan CBG en SEG verschuldigde gelden als kosten voor verleende diensten aan derden.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

8.

Oninbaar verklaren van de onder 7. genoemde gelden.

Voorwaarde

De subvolmacht geldt niet voor vorderingen op leden van de CBG.

– Divisiedirecteuren

9.

Starten van en vertegenwoordiging in civielrechtelijke procedures.

Voorwaarden:

De subvolmacht geldt niet voor het starten van procedures tegen leden van de CBG.

De subvolmacht omvat het eenmalig dan wel doorlopend machtigen van medewerker(s) voor het voeren van schriftelijk en mondeling verweer en de vertegenwoordiging in hoorzittingen.

De subvolmacht omvat tevens het inschakelen van de advocatuur voor de behandeling van daarvoor in aanmerking komende juridische geschillen.

Voorts omvat de subvolmacht het aantekenen van hoger beroep of cassatie.

– Divisiedirecteuren

– Juristen bij de afdeling Juridische Zaken

Voorwaarde:

De bevoegdheid van de juristen bij de afdeling Juridische Zaken betreft slechts de vertegenwoordiging in civielrechtelijke procedures.

10.

Vertegenwoordiging in strafrechtelijke procedures.

Voorwaarden:

De subvolmacht omvat het eenmalig dan wel doorlopend machtigen van medewerker(s) voor het voeren van schriftelijk en mondeling verweer en de vertegenwoordiging in hoorzittingen.

De subvolmacht omvat tevens het voegen in strafrechtelijke procedures.

Onder deze subvolmacht mag ook worden gerekend het aangifte doen van strafbare feiten.

– Divisiedirecteuren

11.

Het aanvragen en verantwoorden van subsidies op basis van regelingen van overheidsorganen als de provincie en het rijk, alsmede het aangaan van uitvoeringsovereenkomsten met overheidslichamen ter verkrijging van subsidies.

Voorwaarde:

De aanvraag geschiedt binnen de kaders van het vastgestelde beleid.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

Voorwaarden:

De subvolmacht is beperkt tot de aanvraag van subsidies van maximaal € 500.000,– voor divisiedirecteuren en de aanvraag van subsidies van maximaal € 100.000,– voor provinciehoofden

12.

Het aanvragen en verantwoorden van subsidies op basis van regeling van de Europese Unie.

Voorwaarden:

De aanvraag geschiedt binnen de kaders van het vastgestelde beleid. De subvolmacht omvat mede het aangaan van uitvoeringsovereenkomsten.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

Voorwaarden:

De subvolmacht is beperkt tot de aanvraag van subsidies van maximaal € 500.000,– voor divisiedirecteuren en de aanvraag van subsidies van maximaal € 100.000,– voor provinciehoofden.

13.

Voorzover voortvloeiende uit de vastgestelde begroting en in overeenstemming met het aanbestedingsbeleid:

A. Besluiten in het kader van de inkoop van diensten en leveringen;

B. Besluiten in het kader van de inkoop van werken.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

– Afdelingshoofden

– Teamleiders

– Projectleiders

– Bestuurssecretaris SEG en CBG

Voorwaarden:

De subvolmacht is als volgt beperkt:

– Voor divisiedirecteuren bedraagt de maximale contractwaarde € 500.000,–.

– Voor provinciehoofden en afdelingshoofden bedraagt de maximale contractwaarde € 100.000,–.

- Voor teamleiders, projectleiders en de Bestuurssecretaris SEG en CBG bedraagt de maximale contractwaarde € 25.000,–.

De subvolmacht omvat besluiten tot het starten van de aanbestedingsprocedure alsmede besluiten inzake de gunning.

14.

Aanvragen van vergunningen, ontheffingen, vrijstellingen of andere toestemmingen hoegenaamd ook bij andere overheden.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

15.

Nieuwe contracten/initiatieven: •huur/verhuur, bruikleen, ingebruikgeving en pacht van grond en opstallen; •jacht- en visrechten; •vestiging van andere beperkte rechten anders dan erfpacht zoals het recht van opstal en erfdienstbaarheden.

Voorwaarden:

De subvolmacht omvat het ontbinden en opzeggen van overeenkomsten en zakelijke rechten.

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

– Afdelingshoofd Grondzaken

Voorwaarden:

Divisiedirecteuren zijn bevoegd:

– ter zake van beperkte zakelijke rechten op onroerende zaken overeenkomsten met een contractwaarde van maximaal € 500.000,– aan te gaan tot vestiging en/of beëindiging, en in dat verband goederenrechtelijke rechtshandelingen te verrichten;

– tot het verlenen, verkrijgen, verlengen of beëindigen van persoonlijke gebruiksrechten op grond en/of gebouwen, niet zijnde rechten inzake welke provinciehoofden bevoegd zijn (zie hieronder) met contractwaarde van maximaal € 500.000,–;

Het afdelingshoofd Grondzaken bij de divisie Grond & Gebouwen is bevoegd:

– ter zake van beperkte zakelijke rechten op onroerende zaken, gebouwen daaronder begrepen overeenkomsten met contractwaarde van maximaal € 100.000,– aan te gaan tot vestiging en/of beëindiging, en in dat verband goederenrechtelijke rechtshandelingen te verrichten;

– tot het verlenen, verkrijgen, verlengen of beëindigen van persoonlijke gebruiksrechten op grond en/of gebouwen, niet zijnde rechten inzake welke provinciehoofden bevoegd zijn (zie hieronder), met contractwaarde van maximaal € 100.000,–.

Provinciehoofden zijn bevoegd tot het verlenen, verlengen of beëindigen van persoonlijke gebruiksrechten op grond met een niet verlengbare looptijd van zes jaar of korter, met contractwaarde van maximaal € 100.000,–;

16.

Het doelmatig beheer van bestaande overeenkomsten/contracten (zoals erfpacht, opstalrechten, erfdienstbaarheden, huur/verhuur, bruikleen, ingebruikgeving, pacht, jacht- en visrechten) en het verrichten van alle hierbij noodzakelijke en samenhangende werkzaamheden met gebruikmaking van de bevoegdheden die op grond van de wet en overeenkomst of zakelijke en eigendomsrechten aan de gemeenschappelijke regeling toekomen.

Het beheer van bestaande overeenkomsten/ contracten bestaat onder andere, doch niet limitatief in ieder geval uit:

toestemming voor wijziging van functie en toegestaan gebruik, inclusief vaststelling van aangepaste canon; afkoop van canonverplichtingen voor de resterende contractduur;

periodieke canon- en huurherzieningen inclusief de eventuele aanwijzingen van deskundigen;

indexering, facturering, inning en incasso van canon en huur en andere financiële verplichtingen ten aanzien van grond en opstallen, inclusief doorbelasting van belastingen en premies en betalingsregelingen;

toestemming voor het aanbrengen van reclame, wijzigingen in terreininrichting, plaatsing en sloop van opstallen en overige fysieke wijzigingen binnen de kavel;

toestemming tot gehele of gedeeltelijke vervreemding, bezwaring of verhuring van een recht van erfpacht of een recht van opstal;

toepassen van boete- en handhavingsclausules.

Voorwaarde:

De subvolmacht omvat het ontbinden en opzeggen van overeenkomsten.

– Divisiedirecteuren

– Afdelingshoofd Grondzaken

– Provinciehoofden en gebiedsmanagers

Voorwaarden:

Divisiedirecteuren zijn bevoegd:

– ter zake van beperkte zakelijke rechten op onroerende zaken wijziging door te voeren met een waarde van maximaal € 500.000,– en voorts om contractueel vereiste toestemmingen e.d. te verlenen aan zakelijk gerechtigden;

– tot het wijzigen van persoonlijke gebruiksrechten op grond en/of gebouwen, niet zijnde rechten inzake welke provinciehoofden bevoegd zijn (zie hieronder), voor zover met deze wijziging een waarde van maximaal € 500.000,– is gemoeid;

Het afdelingshoofd Grondzaken bij de divisie Grond & Gebouwen is bevoegd:

– ter zake van beperkte zakelijke rechten op onroerende zaken wijzigingen door te voeren met een waarde van maximaal € 100.000,– aan te gaan en voorts om contractueel vereiste toestemmingen e.d. te verlenen aan zakelijk gerechtigden;

– tot het wijzigen van persoonlijke gebruiksrechten op grond en/of gebouwen, niet zijnde rechten inzake welke provinciehoofden bevoegd zijn (zie hieronder), voor zover met deze wijziging een waarde van maximaal € 100.000,– is gemoeid.

Provinciehoofden en gebiedsmanagers zijn bevoegd tot het wijzigen van persoonlijke gebruiksrechten op grond met een niet verlengbare looptijd van zes jaar of korter, voor zover met deze wijziging een waarde van maximaal € 100.000,– is gemoeid.

17.

Het dagelijks beheer van gronden en opstallen inclusief alle handelingen die noodzakelijk of gewenst zijn in het belang van de voortgaande exploitatie daarvan (waaronder tevens onderhoud, schadeherstel en -verhaal, aangaan en doorbelasting van verzekeringen, premies en belastingen).

Voorwaarde:

De subvolmacht omvat het ontbinden en opzeggen van overeenkomsten

– Divisiedirecteuren

– Provinciehoofden

Naar boven