Vaststelling bestemmingsplan Maarten Kruytstraat en verlening omgevingsvergunning Maarten Kruytstraat

Logo Noordwijk

Het College van Burgemeester en Wethouders van Noordwijk maakt bekend dat de gemeenteraad op 19 maart 2019 het bestemmingsplan ‘Maarten Kruytstraat’ op grond van artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening(Wro) gewijzigd heeft vastgesteld. De gemeenteraad heeft eveneens besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Op 28 maart 2019 heeft het College van Burgemeester en wethouders besloten de omgevingsvergunning Maarten Kruytstraat te verlenen (nr. 2018074908).

Er is sprake van een coördineerde procedure (3.30Wro). Dat besluit is op 25 augustus 2016 gepubliceerd. Op dit plan is ook de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Inhoud van het plan

Het bestemmingsplan betreft de locatie Bomstraat 19 en het parkeerterrein aan de Maarten Kruytstraat. Het bestemmingsplan maakt een herontwikkeling mogelijk op het parkeerplein aan de Maarten Kruytstraat. Deze herontwikkeling bestaat uit het verplaatsen en vergroten van de supermarkt aan de Bomstraat naar de Maarten Kruytstraat. Op de begane grond mag detailhandel gerealiseerd worden, waaronder een supermarkt. Op de bovenverdiepingen mogen 42 appartementen komen. De maximale bouwhoogte varieert van maximaal 8 tot 17 meter. Het parkeren moet grotendeels ondergronds en op een parkeerdek. Om te voorkomen dat er twee supermarkten mogelijk zijn, is de detailhandel op het perceel van de Bomstraat 19 wegbestemd.

De omgevingsvergunning betreft alleen het perceel aan de Maarten Kruytstraat. De aanvraag voorziet in circa 1.650 m² bvo voor een supermarkt en circa 700 m² bvo voor een versmarkt op begane grond met een bijbehorende ondergrondse parkeergarage (96 plekken). Op de verdiepingen komen 42 appartementen met eigen parkeergelegenheid op een parkeerdek (54 plekken).

Wijzigingen

Het bestemmingsplan is op enkele punten gewijzigd vastgesteld. In de toelichting zijn enkele paragrafen geactualiseerd met betrekking tot onder meer de vergunde situatie van de woningen Gasthuissteeg 9A en 9B, het realiseren van een duurzaam, gasloos gebouw. Enkele onderzoeken waaronder de bezonningsstudie, de parkeerbalans zijn geactualiseerd. Er zijn onderzoeken toegevoegd, o.a. de parkeerdruk, de bevoorradingsroute. De regels zijn aangescherpt door het toestaan van maximaal 42 appartementen, waarvan 30% sociaal, maximaal 2.350 m2 detailhandel (waarvan minimaal 1.500 m2), maximaal 96 parkeerplaatsen in de parkeergarage en maximaal 54 parkeerplaatsen op het parkeerdek.

Ter inzage

Het bestemmingsplan ‘Maarten Kruytstraat' en de omgevingsvergunning Maarten Kruytstraat liggen vanaf woensdag 3 april tot en met woensdag 15 mei 2019 ter inzage. Ze zijn in te zien in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42. Het bestemmingsplan is ook in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl met de plancodering: NL.IMRO.0575.BPZWMrtKruytstraat-VA01.

Beroep instellen

Een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend of die aantoont dat hij niet in staat is geweest om een zienswijze in te dienen kan beroep instellen tegen de genoemde besluiten, die voor beroep als één besluit worden gezien. Het beroep moet ingediend worden in de periode vanaf donderdag 4 april tot en met woensdag 15 mei 2019. Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift bevat in elk geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Ook kan door belanghebbenden een verzoek voor een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan bovenstaande procedures zijn griffiekosten verbonden.

De Crisis- en herstelwet is van toepassing. Dit betekent, dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aandraagt tegen het besluit. Het beroep wordt als niet-ontvankelijk verklaard als er binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Na afloop van de inzagetermijn van zes weken kunnen er geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevuld.

Inwerkingtreding

De twee genoemde besluiten treden in werking op donderdag 16 mei 2019, tenzij toepassing wordt gegeven artikel 3.8 lid 6 van de Wet op de ruimtelijke ordening(Wro) of er voor deze datum een verzoek voor een voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval wordt de inwerkingtreding van de betreffende besluiten opgeschort totdat over het verzoek is beslist.

 

Naar boven