Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 1 april 2019, nr. IENW/BSK-2019/54363, tot wijziging van de Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 16 augustus 2018, nr. IENW/BSK-2018/160293, houdende regels ten behoeve van een experiment met de elektronische aanvraag van rijbewijzen in verband met de uitbreiding van het aantal experimenteergemeenten

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

Gelet op artikel 173ff, eerste lid, van het Reglement Rijbewijzen;

BESLUIT:

ARTIKEL I

Artikel 2 van de regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat, van 16 augustus 2018, nr. IENW/BSK-2018/160293, houdende regels ten behoeve van een experiment met de elektronische aanvraag van rijbewijzen komt als volgt te luiden:

Artikel 2

Gemeenten als bedoeld in artikel 173ff, eerste lid, onderdeel c, van het Reglement rijbewijzen zijn: Alblasserdam, Almelo, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Den Bosch, Den Haag, Dordrecht, Eindhoven, Emmen, Groningen, Haarlemmermeer, Heerlen, Hendrik Ido Ambacht, Hollands Kroon, Leeuwarden, Maastricht, Middelburg, Molenlanden, Papendrecht, Roosendaal, Rotterdam, Sliedrecht, Tilburg, Utrecht, Veendam, Zoetermeer, Zwijndrecht en Zwolle.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

TOELICHTING

Deze regeling wijzigt de Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat van 16 augustus 2018, nr. IENW/BSK-2018/160293, houdende regels ten behoeve van een experiment met de elektronische aanvraag van rijbewijzen.

Door de wijziging wordt het aantal gemeenten dat meedoet met het experiment met 15 gemeenten uitgebreid. Deze wijzigingsmogelijkheid is benoemd in de toelichting bij het Besluit van 14 september 2018, houdende tijdelijke regels ten behoeve van een experiment met de elektronische aanvraag van rijbewijzen. Het experiment kan nu in totaal in 30 gemeenten worden uitgevoerd. Hierdoor kunnen binnen de experimenteertermijn meer elektronische aanvragen worden ingediend en is de kans groter dat het elektronische aanvraagproces binnen deze termijn afdoende wordt beproefd.

De inwerkingtreding van deze regeling wijkt af van het systeem van vaste verandermomenten. Dit om de goede voortgang van het experiment te faciliteren. De daadwerkelijke start van het experiment in een door deze regeling aangewezen gemeente is – ingevolge artikel 173ff, eerste lid, onderdeel d, van het Reglement rijbewijzen – afhankelijk van de bekendmaking van de mogelijkheid tot het elektronisch indienen van een aanvraag door de burgemeester.

De Minister van Infrastructuur en Waterstaat, C. van Nieuwenhuizen Wijbenga

Naar boven