Vastgesteld bestemmingsplan Colmschaterstraatweg 10a Schalkhaar

Logo Deventer

Het college van burgemeester en wethouders van Deventer deelt mee dat van donderdag 4 april tot en met donderdag 16 mei 2019 voor een ieder ter inzage ligt

 

• het bij raadsbesluit van 27 maart 2019 gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Colmschaterstraatweg 10a Schalkhaar”.

 

Inhoud

In 2009 is gestart met de ontwikkeling van de wijk Wijtenhorst Douweler Leide in Schalkhaar. In het plangebied ligt de Colmschaterstraatweg; een oud bebouwingslint met tussen de percelen 10 en 10b een strook groen. Hoewel in het stedenbouwkundig plan uit 2006 hier deels een woonkavel was ingetekend, is deze naderhand geschrapt. In het bestemmingsplan “Digitalisering analoge bestemmingsplannen”, vastgesteld op 1 juni 2016, is de bestemming “Groen” opgenomen. De waarde van de groenstrook bleek in de praktijk gering, waardoor opnieuw de wens is ontstaan om het perceel een woonbestemming te geven. Om dit mogelijk te maken, is het bestemmingsplan herzien.

 

Bij de voorbereiding van het plan is gebleken dat er in de buurt slechts draagvlak bestaat voor de invulling met maximaal één woning, die is georiënteerd op de Colmschaterstraatweg.

 

Op 20 november 2018 heeft het College ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan "Colmschaterstraatweg 10a Schalkhaar", waarna deze stukken voor een ieder ter inzage hebben gelegen van 29 november 2018 tot en met 9 januari 2019.

 

Tijdens deze periode zijn er zienswijzen op het ontwerp bestemmingsplan ingediend namens in totaal vier personen. Deze zienswijzen zijn samengevat en beantwoord in de Reactienota zienswijzen. Hieruit volgt dat het bestemmingsplan op enkele ondergeschikte punten is gewijzigd.

 

Wijziging in het bestemmingsplan:

1. In de regels van het bestemmingsplan is in artikel 3.1 onder a. de bestemmingsomschrijving van de bestemming Wonen aangepast van “a. een woning….artikel 8.2” naar “a. één woning…artikel 8.2” en in artikel 3.1 onder b. van “b. een zorgwoning,….artikel 3.4.1.” naar “b. één zorgwoning, ….artikel 3.4.1”.

2. Bijlage 3 van de toelichting is aangepast, waarbij het aantal woningen in het plan is aangepast naar één.

 

Bovendien zijn de volgende ambtshalve aanpassingen aangebracht:

 

3. Artikel 7.4 van de regels wordt verplaatst uit “Artikel 7 Algemene bouwregels” naar “Artikel 8 Algemene gebruiksregels”, lid 3;

4. De regels van “Artikel 5 Waarde – Archeologie 2” zijn geactualiseerd conform het geldende archeologiebeleid.

 

Inzien

Het vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0150.P354-VG01

 

De digitale bestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.deventer.nl/plans/NL.IMRO.0150.P354-/NL.IMRO.0150.P354-VG01/

 

Het bestemmingsplan kunt ook u inzien op:

 

• http://www.deventer.nl/bestemmingsplannen onder het kopje ‘in procedure zijnde bestemmingsplannen’.

 

Ook kunt u het bestemmingsplan inzien tijdens de openingstijden bij:

· Publiekscontacten Vergunningen, Grote Kerkhof 1.

 

Reageren

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Colmschaterstraatweg 10a Schalkhaar’ ligt van 4 april tot en met 16 mei 2019 ter inzage. De dag na afloop van deze termijn treedt het bestemmingsplan in werking.

 

Vanaf vrijdag 5 april tot en met donderdag 16 mei 2019 kan beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

• een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan Colmschaterstraatweg 10a Schalkhaar;

• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken.

 

Het instellen van beroep schorst het besluit niet. Degene die beroep instelt, kan daarnaast een verzoek om een voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Naar boven