Beluit M.E.R.-Aanmeldingsnotitie

Logo Bergen (L)

Bekendmaking

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen L maken ter voldoening van het bepaalde in artikel artikel 7.17, lid 4, van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Landbouwexploitatiebedrijf Cornelissen b.V. heeft een MER-aanmeldingsnotitie ingediend voor de inrichting aan Kleine Horsterweg 2-5 te Siebengewald (kadastraal bekend gemeente Bergen, sectie R, nummers 520, 665, 965 en 966). Het betreft het uibreiden van een varkenshouderij.

 

De bovengenoemde activiteiten zijn onderworpen aan een milieueffectrapportage beoordeling ingevolge het Besluit milieu-effectrapportage 1994 jo. artikel 7.17 van de Wet milieubeheer.

Op 26 maart 2019 is besloten dat géén milieueffectrapport opgesteld hoeft te worden voorafgaand aan de benodigde omgevingsvergunning ingevolge de Wabo voor de voorgenomen activiteit.

Naar de mening van Burgemeester en Wethouders van Bergen leiden de voorgenomen activiteiten, gezien de omstandigheden waaronder zij worden ondernomen, niet tot belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

 

Inzage

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen van 4 april 2019 tot en met 15 mei 2019 ter inzage in het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. U kunt de stukken, zonder afspraak, inzien tijdens de openingstijden van het Klant Contact Centrum.

 

In werking

Het besluit dient te worden aangemerkt als een voorbereidingsbesluit als bedoeld in artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht en is niet vatbaar voor bezwaar en beroep van derden. Dit kan in het kader van de vergunningverlening Wet algemene bepalingen omgevingsrecht aan de orde worden gesteld waarvan het besluit onderdeel gaat uitmaken.

 

Vragen

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum, telefonisch bereikbaar via nummer (0485) 34 83 83.

 

Naar boven