Ontwerp bestemmingsplan IJsseldijk-Noord 10 en 11 Ouderkerk a/d IJssel

Logo Krimpenerwaard

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp bestemmingsplan ‘IJsseldijk-Noord 10 en 11 Ouderkerk a/d IJssel’ met ingang van woensdag 3 april 2019 tot en met dinsdag 14 mei 2019 voor een ieder ter inzage ligt.

Ligging en beschrijving plan

Het plangebied is gelegen op de hoek van de IJsseldijk-Noord en de Burgemeester Neetstraat in Ouderkerk aan den IJssel. In zuidwestelijke richting gaat de IJsseldijk Noord over in de Dorpstraat en vormt een dijklint van de kern Ouderkerk aan den IJssel. Ten noordwesten van de weg ligt de Hollandsche IJssel. In noordelijke richting ligt het bebouwingslint van de IJsseldijk-Noord.

Op de hoek van de IJsseldijk-Noord en Burgemeester Neetstraat is onlangs een gemaal en een woning gesloopt. Het gemaal was verouderd en niet meer nodig, omdat elders een nieuw gemaal in gebruik is genomen. Voor het perceel is een herontwikkelingsplan opgesteld voor het oprichten van twee woningen, waarvan één dijkwoning, zodat de entreefunctie naar de kern Ouderkerk a/d IJssel vanaf Gouderak wordt opgewaardeerd. Het ontwerp bestemmingsplan maakt het planologisch mogelijk om twee woningen op te richten.

Zienswijze & Inzien

Vanaf woensdag 3 april 2019 tot en met dinsdag 14 mei 2019 ligt het ontwerp bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken gedurende 6 weken ter inzage bij het Klantcontactcentrum in het gemeentehuis aan Dorpsplein 8 in Stolwijk. Om de stukken in te kunnen zien, kunt u via het klantcontactcentrum (tel. 14-0182) een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.

Het ontwerp bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.krimpenerwaard.nl inwoners / bouwen en wonen / bestemmingsplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl onder het volgende planidentificatienummer (plan-ID): NL.IMRO.1931.BP1608DK020-ON01.

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder een schriftelijke zienswijze indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 51, 2820 AB Stolwijk. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het taakveld Ruimtelijke Ordening, tel. 14 0182.

 

Stolwijk, 2 april 2019

Burgemeester en wethouders van de gemeente Krimpenerwaard,

mw. mr. M. Plantinga, secretaris

mr. R.S. Cazemier, burgemeester

Naar boven