Vastgesteld bestemmingsplan ‘Djipswâl 3, De Westereen’ en besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder, gemeente Dantumadiel

Logo Dantumadiel

Op 26 maart 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘Djipswâl 3, De Westereen’ ongewijzigd vastgesteld (NL.IMRO.1891.bpWEdjipswal3-0401). Het college van burgemeester en wethouders heeft op 5 februari 2019 het besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ‘Djipswâl 3, De Westereen’ genomen.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in het (opnieuw) opnemen van een zelfstandig woonbouwvlak op/nabij het perceel Djipswâl 3 te De Westereen voor het realiseren van een nieuwe woning. Het betreft expliciet het terugbrengen van een planologisch al eerder toegestane (bouw)mogelijkheid.

Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Uit uitgevoerd geluidsonderzoek blijkt dat de voorkeursgrenswaarde op de gevel van de mogelijk te maken woning als gevolg van het wegverkeer op de Foarstrjitte-Boppewei wordt overschreden. Omdat andere maatregelen niet uitvoerbaar zijn, is een hogere grenswaarde vastgesteld. De vastgestelde hogere waarde bedraagt maximaal 56 dB.

De stukken inzien

U kunt het bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarden geluid van 4 april tot en met 15 mei 2019 zonder afspraak bekijken tijdens de openingstijden in het gemeentehuis in Damwâld (Hynsteblom 4). Kunt u niet tijdens de openingstijden? Dan kunt u telefonisch een afspraak maken voor een ander tijdstip.

U kunt het bestemmingsplan ook bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl met IMRO-code NL.IMRO.1891.bpWEdjipswal3-0401.

Wilt u reageren?

Van 4 april tot en met 15 mei 2019 kunt u ten aanzien van het vastgesteld bestemmingsplan en/of het genomen besluit hogere grenswaarden geluid een beroepschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag).

Ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid zijn geen zienswijzen ingediend. Beroep indienen kan daarom alleen als u belanghebbende bent en geen zienswijze heeft ingediend, maar kunt aantonen dat u daartoe niet in staat bent geweest. Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u een voorlopige voorziening aanvragen.

Voor meer informatie over de beroepsprocedure en voorlopige voorziening, kunt u kijken op: www.raadvanstate.nl/bestuursrechtspraak/.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met het team Romte, telefoon: 0519-298888.

Naar boven