Besluit omgevingsvergunning woningsplitsing Dinxperlosestraatweg 141

Logo Aalten

Het college van burgemeester en wethouders hebben voor het plan ten behoeve van woningsplitsing Dinxperlosestraatweg 141 in Aalten een omgevingsvergunning verleend. Dit plan past niet in het geldende bestemmingsplan Landelijk Gebied 2015, onder meer omdat er ter plaatse maar één woning is toegestaan. Het college werkt mee aan dit plan en met toepassing van artikel 2.12, lid 1 sub a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht: afwijken van het bestemmingsplan.

Inzien

Met ingang van donderdag 17 januari 2019 ligt de verleende omgevingsvergunning gedurende zes weken ter inzage. De vergunning is te bekijken via ruimtelijke plannen (plan-idn: NL.IMRO.0197.OV00017-VG01) of via onze website www.aalten.nl onder Inwoners/Bekendmakingen/Ruimtelijkeplannen. Ook kunt u via gemeentedocumenten de digitale bestanden van het plan verkrijgen. Daarnaast kunt u het plan tijdens openingstijden inzien in het gemeentekantoor aan de Hofstraat 8 in Aalten.

Beroep

De mogelijkheid bestaat om beroep in te stellen tegen de omgevingsvergunning bij de Rechtbank Gelderland, afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Hieraan zijn kosten verbonden.

De beroepstermijn is van vrijdag 18 januari 2019 tot en met donderdag 28 februari 2019.

De mogelijkheid tot het instellen van beroep staat open voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend danwel belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest hun zienswijze bij burgemeester en wethouders naar voren te brengen.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

- de naam en het adres van de indiener;

- de dagtekening (datum);

- een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

- de gronden van het beroep (motivering).

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland.

Inwerkingtreding

Het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

 

Naar boven