Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Zelling Onderneming’ te Nieuwerkerk aan den IJssel

Logo Zuidplas

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zuidplas geven er op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Zelling Onderneming’ te Nieuwerkerk aan den IJssel met ingang van donderdag 28 maart 2019 gedurende zes weken (tot en met 8 mei 2019) ter inzage ligt.

Ligging plangebied

Het plangebied Zelling Onderneming is gelegen in de wijk Kortenoord in Nieuwerkerk aan den IJssel. De locatie wordt begrensd door de Groenendijk, de Kortenoord en de Hollandsche IJssel.

Inhoud plan

Het voornemen is de locatie Zelling Onderneming in Nieuwerkerk aan den IJssel te herontwikkelen naar woningbouw. Het saneren van de gronden en de oevers en het herinrichten van de nieuwe openbare ruimte met het uitkijkpunt en de wandelpaden langs de Hollandsche IJssel maken eveneens onderdeel uit van de herontwikkeling. Om de voorgenomen herontwikkeling mogelijk te maken, is een herziening van het bestemmingsplan noodzakelijk.

Hogere grenswaarden

Gelijk met het ontwerpbestemmingsplan ligt, overeenkomstig artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) het ontwerpbesluit hogere waarden voor woningen aan de Groenendijk en Kortenoord e.o. ter inzage. Dit collegebesluit is op 12 maart 2019 genomen. Het ontwerpbesluit tot het vaststellen van een hogere waarde is genomen ten behoeve van het bestemmingsplan ‘Zelling Onderneming’ te Nieuwerkerk aan den IJssel.

Crisis- en herstelwet

Op de voorbereiding en het te nemen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dat betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op wetten.overheid.nl.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan met de daarbij behorende verbeelding en bijlagen en het ontwerpbesluit Hogere Waarden Wet geluidshinder liggen met ingang vanaf donderdag 28 maart 2019 gedurende zes weken (tot en met 8 mei 2019) ter inzage. In deze periode kunt u de stukken digitaal raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl (vul bij ID in: NL.IMRO.1892.ZellingondNwk-Ow01). Op de website van de gemeente Zuidplas kunt u het plan tevens inzien als pdf-bestand (www.zuidplas.nl > In Zuidplas > Bouwen > Bestemmingsplannen > Bestemmingsplannen in voorbereiding > Nieuwerkerk, Zelling Onderneming – ontwerpbestemmingsplan). Bovendien kunt u het ontwerpbestemmingsplan inzien in het Klantcontactcentrum van de gemeente Zuidplas, Raadhuisplein 2 te Nieuwerkerk aan den IJssel. Het ontwerp besluit Hogere Waarden Wet geluidhinder kunt u zowel inzien bij het Klantcontactcentrum als op de website.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan een ieder schriftelijk of mondeling zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen. Wij maken u erop attent dat u slechts beroep tegen het vastgestelde bestemmingsplan kunt indienen, als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Uw zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van de gemeente Zuidplas, Postbus 100, 2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel, onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Zelling Onderneming’. Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de afdeling Ruimte, tel. (0180) 639 962. Deze afspraak dient u tijdig te maken, uiterlijk twee weken voor het einde van de termijn van de terinzagelegging.

Voor het ontwerpbesluit Hogere Waarden Wet geluidshinder kunnen belanghebbenden binnen deze periode zienswijzen over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij de gemeente Zuidplas, per adres Omgevingsdienst Midden-Holland, Postbus 45, 2800 AA Gouda. Voor mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (tel. 088 5450 000). De zienswijzen kunnen tevens per e-mail worden ingediend via info@odmh.nl.

Naar boven