Vaststelling bestemmingsplan “Zuiderdreef - Strandkrab”

Logo Bergen op Zoom

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom maakt bekend dat zij bij besluit van 12 maart 2019 het bestemmingsplan ‘Zuiderdreef - Strandkrab’, met plannummer NL.IMRO.0748.UP207a-0301 ongewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Woonwijk De Markiezaten ligt aan de zuidrand van Bergen op Zoom, ten zuiden van de wijk Fort -Zeekant, ten oosten van de wijk Bergse Plaat en ten westen van de spoorlijn Roosendaal - Vlissingen. Het plangebied is aan de noordzijde van deze wijk gelegen en wordt globaal begrensd door de straten Zuiderdreef en Strandkrab.

Aanleiding/doel

De woonbuurt (plandeel Klaverwei) rond de Strandkrab is vanaf 2008 in aanbouw en al grotendeels gerealiseerd en geruime tijd bewoond. De uitwerking van De Klaverwei is in nauwe samenhang met het naast gelegen plandeel de Brug opgepakt. Ten oosten van de Zuiderdreef (binnen het plan de Brug) zijn de huurappartementen van Stadlander en de brede voorziening Markiezaten gerealiseerd. Tussen de Strandkrab en de Zuiderdreef zijn sindsdien nog enkele bouwpercelen blijven liggen in afwachting van een concrete ontwikkeling. Ook het beoogde water is hier nog niet geheel aangelegd. Met dit uitwerkingsplan worden een invulling gegeven aan deze percelen. De invulling gaat uit van twee bouwblokken, een extra te graven waterpartij en parkeerplaatsen, die langs de Zuiderdreef de entree markeren naar de woonbuurt en het sportpark. Het ene bouwblok bestaat uit vier bouwlagen en bevat 48 woonzorg-eenheden met gezamenlijke ruimten; het andere bouwblok 2 bestaat uit zes bouwlagen en bevat 33 huurappartementen.

Zienswijzen

Het ontwerpuitwerkingsplan heeft van 4 oktober tot en met 15 november 2018 voor een ieder ter inzage gelegen. Er zijn drie zienswijzen ingediend door in totaal 17 personen. Twee hiervan zijn exact gelijk en door in totaal 15 personen ondertekend. Voor de beantwoording van de zienswijzen wordt verwezen naar de “Bijlage A. Nota van Commentaar” zoals deze ter inzage zal worden gelegd. De zienswijzen hebben geen aanleiding gegeven tot het wijzigen van het plan.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ligt met ingang van 28 maart 2019 gedurende 6 weken voor een ieder tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het bestemmingsplan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl en via de landelijk voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl (NL.IMRO.0748.UP207a-0301)

Beroep

Gedurende de genoemde periode van zes weken kan tegen het besluit van de gemeenteraad schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te ‘s -Gravenhage. Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend, dan wel door belanghebbenden aan wie niet verweten kan worden dat zij niet tijdig een zienswijze ingediend hebben. Daarnaast kan beroep worden ingesteld tegen de planonderdelen die gewijzigd zijn vastgesteld.

Inwerkingtreding

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het team Ruimtelijke Ordening via telefoonnummer 140164.

Bergenop Zoom 28-03-2019

Naar boven