Verzekeringswezen: Portefeuilleoverdracht De Friesland Reis- en annuleringsverzekeringen (Overdracht rechten en plichten conform afdeling 3.5.1a Wet op het financieel toezicht)

  • 1. De naamloze vennootschap Achmea Schadeverzekeringen N.V., statutair gevestigd te Apeldoorn, kantoorhoudend te Apeldoorn, Laan van Malkenschoten 20, hierna te noemen “Achmea”, deelt hierbij aan belanghebbenden mee dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V. verleend bij besluit van 11 februari 2019, in het kader van een portefeuilleoverdracht in de zin van artikel 3:114 van de Wet op het financieel toezicht, de rechten en plichten uit na te noemen overeenkomsten van schadeverzekering met ingang van 1 april 2019 zijn overgedragen aan de naamloze vennootschap UVM Verzekeringsmaatschappij N.V., statutair gevestigd te Hoogeveen, kantoorhoudend te Hoogeveen, Schutstraat 120, hierna te noemen “UVM”, in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit een vestiging in Nederland.

  • 2. De in alinea 1 bedoelde overdracht heeft betrekking op alle overeenkomsten van schadeverzekering onder de handelsnaam “De Friesland”, uitsluitend reis- en annuleringsverzekeringen verkocht onder de naam De Friesland reis- en annuleringsverzekeringen, die behoren tot het door Achmea uitgeoefende directe schadeverzekeringsbedrijf en die zijn gesloten vanuit de vestiging in Nederland.

  • 3. De overdracht wordt ten aanzien van alle andere betrokkenen dan Achmea en UVM van kracht met ingang van de tweede dag volgende op die van de dagtekening van deze Staatscourant.

  • 4. De betrokken verzekeringnemers kunnen op grond van artikel 3:120, zevende lid, van de Wet op het financieel toezicht gedurende drie maanden na dagtekening van deze Staatscourant de hier bedoelde schadeverzekering schriftelijk bij Achmea opzeggen, met ingang van de dag na afloop van deze termijn.

  • 5. In geval van zodanige opzegging geeft Achmea alsnog de vooruitbetaalde premie en de voldane assurantiebelasting terug voor het gedeelte dat evenredig is aan het op de hiervoor bedoelde dag nog niet verstreken gedeelte van de termijn waarvoor premie werd betaald overeenkomstig laatstgenoemde wetsbepaling.

Naar boven