Verzekeringswezen: Overgang van rechten en verplichtingen uit overeenkomsten van levensverzekering ingevolge afdeling 3.5.1a. van de Wet op het financieel toezicht (artikel 3:115, eerste lid, juncto artikel 3:120, eerste tot en met derde lid, van de Wet op het financieel toezicht)

  • 1. Onder verwijzing naar de publicatie in de Staatscourant van 26 oktober 2018, nr. 61044, maakt Allianz Benelux NV, een naamloze vennootschap naar Belgisch recht, met maatschappelijke zetel te Lakensestraat 35, 1000 Brussel, België en ingeschreven bij de Kruispuntbank van Ondernemingen onder het nummer 0403.258.197 (RPR Brussel) (de Overnemende Vennootschap), met een Nederlands bijkantoor gevestigd te Rotterdam, aan polishouders bekend dat met instemming van De Nederlandsche Bank N.V., statutair gevestigd te Amsterdam, verleend bij besluit van 26 maart 2019 in het kader van een grensoverschrijdende fusie als bedoeld in Titel 7 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, tussen de Overnemende Vennootschap en Allianz Nederland Levensverzekering N.V., een naamloze vennootschap naar Nederlands recht, gevestigd te Rotterdam, Nederland, kantoorhoudende te Coolsingel 139, 3012 AG Rotterdam, Nederland en ingeschreven in het Nederlandse handelsregister onder nummer 30082982 (de Overgenomen Vennootschap), de rechten en verplichtingen uit na te noemen overeenkomsten van levensverzekering met ingang van 26 maart 2019 zijn overgegaan naar de Overnemende Vennootschap in het kader van diens bedrijfsuitoefening vanuit het in Nederland gevestigd bijkantoor in Rotterdam.

  • 2. De onder 1. bedoelde overgang heeft betrekking op alle overeenkomsten van levensverzekering, die behoren of behoord hebben tot de portefeuille van de Overgenomen Vennootschap.

  • 3. De overgang is voor alle betrokkenen van kracht geworden per het moment waarop akte van fusie is verleden. Het verlijden van deze akte heeft plaatsgevonden op 26 maart 2019.

Naar boven