Verkeersbesluit tijdelijk afsluiten gedeelte ‘Buitenpolder’ te Haalderen

Logo Lingewaard

82162

Onderwerp

Verkeersbesluit betreffende het gedurende meerdere weken afsluiten van een gedeelte van het fietspad Buitenpolder te Haalderen in verband met werkzaamheden van K3Delta.

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994, en hoofdstuk 14 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging gemeente Lingewaard 2018, is de teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

Situatietekening

Het af te sluiten gedeelte is als rode lijn weergegeven op bovenstaande situatieschets. (Brom)fietsers kunnen via de route omrijden die in groen is weergegeven.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat:

  • een verzoek is ontvangen voor het mogen afsluiten van een gedeelte van het fietspad Buitenpolder te Haalderen in verband met werkzaamheden van K3Delta;

  • de Buitenpolder buiten de bebouwde kom van de kern Haalderen is gelegen;

  • de Buitenpolder is beheer en onderhoud is van de gemeente Lingewaard;

  • Staatsbosbeheer, eigenaar van de weg, de bermen langs deze weg geschikt wil maken voor het grazen door grote grazers;

  • hiervoor de bermen verbreed moeten worden;

  • voor het realiseren van deze verbreding het aanvoeren van (klei)grond nodig is;

  • het aanvoeren van deze grond alleen via de weg en via de weg ‘Buitenpolder’ mogelijk is;

  • de weg ‘Buitenpolder’ slechts enkele meters breed is, en daarmee niet geschikt voor het gelijktijdig gebruik door (brom)fietsers en voertuigen voor grondtransport;

  • de alternatieve route over de Waaldijk circa 1 km langer is.

Vereiste van het besluit

Op grond van het bepaalde in artikel 34 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer kan het bevoegd gezag onder bepaalde omstandigheden tijdelijke verkeerstekens plaatsen of tijdelijke maatregelen uitvoeren. Indien de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregel van kortere duur is dan vier maanden, behoeft geen verkeersbesluit te worden genomen. Onder de gegeven omstandigheden vinden wij dit toch wenselijk.

 

Motivering

De in dit besluit genoemde verkeersmaatregel strekt, gelet op artikel 2 van de Wvw 1994, tot:

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van weggebruikers en passagiers;

Het is daarom gewenst:

Een gedeelte van de weg Buitenpolder te Haalderen gedurende deze werkzaamheden af te sluiten voor gebruik door (brom)fietsers. Een en ander conform de situatieschets.

Overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de korpschef van politie of diens gemandateerde.

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten wij:

  • 1.

    De weg ‘Buitenpolder’ te Haalderen af te sluiten voor de periode van 11 januari tot en met 8 maart, of zoveel korter of langer als noodzakelijk is ten behoeve van deze werkzaamheden.

  • 2.

    Dit weer te geven middels plaatsing van het bord C15, conform Bijlage 1, RVV1990.

Uitvoering

Naast plaatsing van genoemde borden worden vooraankondigingen van deze afsluiting geplaatst ter hoogte van de kruispunten Waaldijk/Buitenpolder en Buitenpolder/Groenlanden.

 

Bemmel, 8 januari 2019

namens burgemeester en wethouders van Lingewaard,

T.Pruijn, teammanager Openbare Ruimte en Vastgoed.

 

Bezwaar

Wanneer u het niet eens bent met dit besluit kunt u bezwaar maken. Dit staat in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). U dient dan binnen zes weken na de dag van bekendmaking een bezwaarschrift in te dienen bij het bestuursorgaan, het college van burgemeester en wethouders. U kunt op twee manieren bezwaar maken, per webformulier en per brief.

U kunt online bezwaar maken via een webformulier op www.lingewaard.nl. U komt hier via de zoekopdracht ‘bezwaar maken’. Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift is wel een elektronische handtekening nodig (DigiD). Op genoemde website kunt u lezen hoe u online bezwaar kunt maken.

U kunt ook nog steeds per brief een bezwaar indienen. In die brief, een bezwaarschrift, zet u in ieder geval het volgende: uw naam en adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden van het bezwaar (motivering). U dient het bezwaarschrift ook te ondertekenen met uw handtekening. Deze brief kunt u sturen naar college van burgemeester en wethouders, Postbus 15, 6680 AA Bemmel.

Het indienen van een bezwaarschrift kost u geen geld.

Het bezwaarschrift stopt de werking van het besluit niet. Om de werking van een besluit tijdelijk te stoppen, dus te laten schorsen, is een beslissing van de Voorzieningenrechter nodig. Er moet wel sprake zijn van een spoedeisend belang. Hiervoor moet u dan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland. Het adres hiervan is: Postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen via de website www.rechtspraak.nl. Indienen van een verzoek om voorlopige voorziening gebeurt tegelijk met het indienen van het bezwaarschrift of kort daarna. Voor het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening moet u griffierecht betalen aan de rechtbank.

 

Naar boven