Gemeente Beekdaelen - Verkeersbesluit – Intrekken parkeerverboden en instellen parkeerverbodzone – Klein-Haasdal

Logo Beekdaelen

Z/19/126065 INT.191290

Burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen ;

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en op grond van het mandaatbesluit, ben ik bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT:

Wettelijke grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Doelstelling en motivering

Doelstelling

Uit het oogpunt van het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, en het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, is het gewenst in Klein-Haasdal een parkeerverbodszone in te stellen.

Motivering

Hierbij is het volgende overwogen:

  • Dat in Klein-Haasdal in de huidige situatie diverse parkeerverboden aanwezig zijn;

  • Dat Klein-Haasdal op korte termijn zal worden gereconstrueerd i.v.m. vernieuwing van de riolering;

  • Dat in de voorbereiding van het project een intensieve afstemming met bewoners heeft plaatsgevonden;

  • Dat is gezocht naar een optimale vernieuwde weginrichting, waarbij rekening wordt gehouden met voldoende doorstroming en veiligheid, maar ook voldoende parkeergelegenheid;

  • Dat de aangewezen vrijliggende parkeerplaatsen buiten de rijbaan zijn gelegen en derhalve veilig gebruikt kunnen worden;

  • Dat de resterende ruimte van de rijbaan beschikbaar dient te blijven voor het overige verkeer zoals landbouwvoertuigen;

  • Dat e.e.a. bij voorkeur eenduidig en herkenbaar dient te worden ingericht, en wat tevens handhaafbaar dient te zijn;

  • Dat hieraan uitvoering kan worden gegeven d.m.v. de plaatsing van een algehele parkeerverbodszone;

  • Dat de weg Klein-Haasdal in eigendom en beheer is van de gemeente Beekdaelen.

Overleg

Onderhavige verkeersmaatregel is besproken met de Taakaccenthouder Verkeer Brunssum/Landgraaf van de Politie Limburg. De politie heeft ingestemd met bovengenoemde verkeersmaatregel. Hiermee is voldaan aan het bepaalde in artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer.

Belangenafweging

Niet is gebleken dat belanghebbenden onevenredig zullen worden benadeeld door de te treffen genoemde verkeersmaatregel, dan wel dat door de te treffen verkeersmaatregel een onduidelijke verkeerssituatie zal ontstaan. Er is namelijk een parkeerbalans opgesteld, welke is afgezet tegen de mogelijkheid om überhaupt vrijliggende parkeerplaatsen aan te leggen zonder dat deze het doorgaande verkeer of inritten hinderen. Aan deze parkeerbalans is met een minimum tegemoet gekomen.

Besluiten

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

 

  • 1.

    door het verwijderen van de borden E01 van Bijlage I van het RVV 1990 de parkeerverboden langs Klein-Haasdal op te heffen als bedoeld in artikel 24 van het RVV 1990, e.e.a. zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening;

  • 2.

    door het plaatsen van de borden E01ZB en E01ZE van Bijlage I van het RVV 1990 een parkeerverbodzone in te stellen langs Klein-Haasdal als bedoeld in artikel 24 van het RVV 1990, e.e.a. zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende en als zodanig gewaarmerkte tekening;

  • 3.

    dit verkeersbesluit treedt in werking op de dag van bekendmaking en wordt, na het verlopen van de bezwarentermijn, gefaseerd aangebracht conform planning van de reconstructie. 

    25 maart 2019, Schinveld

     

Namens Burgemeester en Wethouders van Beekdaelen,

   

R. Toffolo

Beleidsmedewerker Verkeer en Vervoer

 

Mededelingen

Publicatie

De bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt, overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW, op 27 maart 2019 in de Staatscourant.

 

Bezwaar

Tegen dit besluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht, binnen zes weken, ingaande de dag nadat het besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, een bezwaarschrift worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Het bezwaarschrift dient te worden ondertekend en dient tenminste de volgende gegevens te bevatten: naam en adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht; de gronden voor het bezwaar. Zo mogelijk dient een afschrift van het besluit waartegen het bezwaar zich richt, te worden bijgevoegd.

 

Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Beekdaelen, postbus 22000, 6360 AA Nuth.

 

Tevens kan de indiener van het bezwaarschrift bij de voorzieningenrechter van de rechtbank verzoeken een voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven