Ontwerpbestemmingsplan Bredius en ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, gemeente Amsterdam

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 19 maart 2019 het ontwerpbestemmingsplan Bredius en het bijbehorende ontwerpbesluit vaststellen van hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting, zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan Bredius is gelegen in de noordwestelijke punt van de Spaarndammerbuurt in stadsdeel West. De locatie van het plangebied is gelegen tussen de Transformatorweg, het Art-hotel, het Brediusbad, de spoorlijn van Amsterdam naar Zaandam en de Zaanstraat.

Het ontwerpbestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van maximaal 150 woningen. Hierbij gaat het om 80% in het middensegment huur- en 20% koopwoningen.

Het ontwerpbestemmingsplan geeft een bouwoppervlak aan dat ruimte biedt aan circa 11.000 m2 wonen en minimaal tussen de 400 m2 bvo en maximaal 1.000 m2 bvo oppervlak op de begane grond ten behoeve van maatschappelijke, culturele en/of consument verzorgende dienstverlening.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan Bredius en het ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden voor de ten hoogste toelaatbare geluidsbelasting liggen met ingang van donderdag 28 maart 2019 gedurende een termijn van zes weken tot en met woensdag 8 mei 2019 ter inzage bij het Stadsloket West, Bos en Lommerplein 250, te Amsterdam. Bel voor openingstijden 14020 of kijk op https://www.amsterdam.nl/adressengids/stadsloketten/stadsloket-west/ 

Het ontwerpbestemmingsplan Bredius met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer#!/idn/NL.IMRO.0363.E1602BPSTD-OW01.

Over het ontwerpbestemmingsplan Bredius wordt op donderdag 11 april 2019 van 19.00 – 21.00 uur een inloopavond gehouden. De bijeenkomst vindt plaats in het Westcord Art Hotel, Spaarndammerdijk 302, Amsterdam. Tijdens deze avond kunt u vragen stellen en informatie verzamelen.

NB Op deze avond kunt u geen zienswijze kenbaar maken.

Hogere waarden

Het ontwerpbesluit vaststellen hogere waarden is tevens opgenomen in de bijlagen bij de toelichting van het bestemmingsplan.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan eenieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. mr. Frank Arents.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Juridische Planvorming, mr. Frank Arents, telefoonnummer 020-2530174.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam, t.a.v. mr. Frank Arents.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Juridische Planvorming, mr. Frank Arents, telefoonnummer 020-2530175.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Amsterdam, 27 maart 2019

burgemeester en wethouders

Peter Teesink

gemeentesecretaris

Femke Halsema

burgemeester

 

Naar boven